La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on pyytänyt anteeksi sitä, että hän vihjasi Vinícius Júniorin olevan ”manipuloitu”, kun Real Madridin laitahyökkääjä puhui rasismista, josta hän on kärsinyt Espanjassa.

Brassitähti otti sosiaalisessa mediassa aiheen puheeksi jouduttuaan sunnuntain vierasottelussa Valenciaa vastaan rasististen solvausten kohteeksi.

Pelin jälkeen Vinícius, 22, kritisoi La Ligaa ja koko Espanjaa sanomalla, että rasismista on annettu tulla uusi normaali.

– Se ei ollut ensimmäinen, eikä toinen eikä kolmas kerta. Rasismi on normaalia La Ligassa. Sarjan mielestä se on normaalia, [Espanjan] jalkapalloliiton mielestä myös, ja vastustajat rohkaisevat sitä.

Tebas vastasi Viníciuksen kirjoitukseen omalla julkaisullaan, jossa hän jakoi videon brassitähdestä puhumassa rasismista kuukausia aiemmin. Sarjapomon mukaan Vinícius osoittaa syyttävällä sormellaan vääriä tahoja.

– Olemme yrittäneet selittää sinulle, mikä La Liga on ja mitä se voi tehdä rasismitapauksissa, mutta et ole saapuneet kumpaankaan sovittuun päivämäärään, jota itse pyysit. Ennen kuin arvostelet ja loukkaat La Ligaa, sinun on perehdyttävä asioihin kunnolla, Vinícius.

– Älä anna manipuloida itseäsi ja varmista, että ymmärrät sen työn, jota olemme tehneet yhdessä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Ottelu Mestallalla keskeytyi minuuteiksi Viníciuksen tunnistettua katsomosta solvaajansa. Kuva: Getty Images

Myöhemmin Tebas vastasi vielä uudestaan Viníciukselle ja kiisti jyrkästi sen, että Espanja ja La Liga olisivat rasistisia.

Tebas sai twiiteistään paljon kritiikkiä etenkin siitä syystä, että hän ei missään vaiheessa tuominnut Viníciukseen kohdistuneita rasistisia tekoja. Sarjapomon katsottiin olleen enemmän huolissaan liigan maineesta.

La Ligan puheenjohtaja selvensi kommenttejaan Brasilian ESPN:lle ja sanoi tulleensa väärinymmärretyksi.

– Luulen, että viestiäni ja aikomustani ei ymmärtänyt merkittävä määrä [ihmisiä], erityisesti Brasiliassa. En halunnut hyökätä Viníciusta vastaan, mutta jos suurin osa ihmisistä ymmärsi sen niin, minun täytyy pyytää anteeksi. Se ei ollut tarkoitukseni, ilmaisin itseni huonosti, huonoon aikaan.

– Mutta tarkoitukseni ei ollut hyökätä Viníciusta vastaan, vaan selventää tilannetta, koska Vinicius oli nauhoittanut videon, jolla hän tuki La Ligan toimia.

Tebasin mukaan La Liga on ottanut käyttöön erityistoimia suojellakseen etenkin Viníciusta, joka on joutunut pelkästään tällä kaudella useasti rasismin uhriksi.

– Jos loukkasin jotakuta, jos he luulivat minua rasistiksi, se on kaukana todellisuudesta. Olen pahoillani tapahtuneesta, ja siksi tuomitsimme sen. Emmekä vain tuominneet sitä, vaan olemme toteuttaneet erityistoimia hänen peleissään.

– Olemme puhuneet seurojen kanssa, jotta ne voisivat tarjota enemmän turvallisuutta, tunnistaa [haitalliset] kannattajat. La Liga huolehtii Viníciuksesta. Ja jos he ymmärsivät tapahtuneen väärin, minun on pyydettävä anteeksi.

Tebas korosti, että La Ligan kädet ovat sidotut, kun on kyse oikeudellisista rangaistuksista kannattajille, jotka syyllistyvät solvauksiin.

– Tällä kaudella rasistisista solvauksista on raportoitu yhdeksän kertaa. Kahdeksan niistä on koskenut Viníä vastaan kohdistuvia solvauksia. Tunnistamme aina nämä mielipuolet ja teemme valituksen asianomaisille elimille. Ei ole väliä, kuinka vähän heitä on, olemme aina armottomia, Tebas sanoi.

– Liitto ja La Liga ovat kaksi eri tahoa. Meillä ei ole valtuuksia karkottaa ihmisiä stadioneilta, vaan heillä on. Ryhtyisimme toimiin, jos meillä olisi enemmän valtuuksia rangaista rikkojia. Sulkisimme stadionit, kieltäisimme kannattajat, mutta meillä on vastuu vain stadionin ulkopuolelta.

– Olemme tehneet rasismia koskevia valituksia, jotka ovat päättyneet vain sakkoihin. Toivon, että saamme valtuudet ryhtyä toimiin, koska uskon, että jos meillä olisi valtuudet ryhtyä toimenpiteisiin, lopettaisimme rasismin stadioneilla muutamassa kuukaudessa.