Vinícius Júniorille rasistisesti huudelleet kannattajat ovat saaneet kahdeksan kuukauden mittaiset vankeustuomiot. Kolme kannattajaa todettiin syylliseksi Real Madrid -tähteen kohdistuneiden apinaäänien tekemiseen toukokuussa 2023 pelatussa vierasottelussa Valenciaa vastaan.

Vinícius meni teon jälkeen välittömästi katsomoon ja osoitti sormellaan tekijöitä. Valencia tunnisti syyllisesti kannattajat nopeasti ja poisti heiltä jäsenyydet.

Pitkä oikeusprosessi tuli nyt viimein päätökseen. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun La Ligan tekemä valitus rasismista on johtanut vankeusrangaistukseen. Vinícius, Real Madrid ja Espanjan jalkapalloliitto RFEF tekivät tutkinnassa yhteistyötä La Ligan kanssa.

Aiemmin La Ligassa jaetut rasismituomiot ovat olleet sakkoja tai porttikieltoja stadioneille. Liiga tuli kuitenkin kasvaneiden tapausmäärien myötä tulokseen, että kovemmille rangaistuksille oli tarvetta.

Tuomitut kannattajat todettiin syylliseksi syrjintään rasistisilla motiiveilla ja moraalisen koskemattomuuden rikkomiseen. Kolmikko olisi voinut saada maksimissaan 12 kuukauden mittaiset tuomiot, mutta rangaistusta lievennettiin heidän yhteistyön myötä neljällä kuukaudella.

Kolmikko joutuu maksamaan myös oikeuskulut ja kirjoittamaan anteeksipyyntölausunnon Real Madridille, Viníciukselle ja La Ligalle.

– Tämä tuomio on upea uutinen taistelussa rasismia vastaan Espanjassa. Se tuo oikeutta Viníciuksen kokemalle vääryydelle ja lähettää selkeän viestin ihmisille, jotka menevät jalkapallostadioneille syrjimään. La Liga tunnistaa ja raportoi heidät. Heidän teoistaan tulee rikosoikeudellisia seuraamuksia, La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas kommentoi tuomiota tiedotteessa.

Sky Sports News

@SkySportsNews
BREAKING: Three Valencia fans have been jailed for eight months for abusing Vinicius Jr during a La Liga game in May 2023. This the first criminal conviction for racist abuse of a footballer in Spain 🚨

LUE MYÖS!