Aivan kuten odottaa sopikin, sai gabonilaishyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang sunnuntaisen Valencia-Barcelona -ottelun päätyttyä tililleen La Liga -uransa ensimmäisen hattutempun. Kaksi maalia Aubameyang teki silmin nähden ja selkeästi itse, mutta kolmas merkittiin aluksi Pedrin nimiin. Pedri laukoi rangaistusalueen takaa Barcelonalle 4-1-maalin, mutta laukaus muutti hivenen suuntaa vedon tieltä kumartuneen Aubameyangin selästä. Pelin jälkeen tuomari muuttikin otteluraporttiin maalintekijäksi Aubameyangin.

Kyseessä oli toinen kerta, kun Aubameyang pelasi Valencia CF:n kotikentällä Mestallalla. Myös ensimmäisellä kerralla toukokuussa 2019 hän teki hattutempun, edustaessaan tuolloin vielä Arsenalia. Nyt Aubameyang on siis tehnyt kuusi maalia kahdessa Mestallalla pelaamassaan ottelussa. Lisäksi hänestä tuli sunnuntaina ensimmäinen pelaaja tällä vuosituhannella, joka on tehnyt hattutempun Ligue 1:ssä, Bundesliigassa, Valioliigassa ja La Ligassa. Parhaista liigoista enää Serie A puuttuu listalta.

– Olen erittäin iloinen, etenkin siksi, koska voitimme erittäin tärkeän ottelun. Se antaa meille itseluottamusta, ensimmäiset Barca-maalinsa tehnyt Aubameyang kommentoi pelin jälkeen.

Olimme pelanneet viimeiset pelimme hyvin. Vain tuloksia täytyi parantaa. Tämä oli tärkeä voitto ennen ratkaisevaa Napoli-ottelua (Eurooppa-liigassa torstaina).

– Joukkue on ottanut minut todella hyvin vastaan. Mestalla on kuin kotini. Viimeksi kun pelasin täällä Eurooppa-liigan välierässä, tein hattutempun. Tämä stadion sopii minulle hyvin, ja tykkään pelata täällä, Aubameyang naurahti.

Lähde: Sport

infosfcb 𝕏

@infosfcb
‼️| The referee has awarded Barça's fourth goal to Aubameyang and not to Pedri, meaning Aubameyang has scored a hat-trick today!

Squawka

@Squawka
🇫🇷 🙂 ↗️ 🙃 ↘️ 🙂 🎩
🇩🇪 🙂 ↗️ 🙃 ↘️ 🙂 🎩🎩🎩
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🙂 ↗️ 🙃 ↘️ 🙂 🎩
🇪🇸 🙂 ↗️ 🙃 ↘️ 🙂 🎩

Pierre-Emerick Aubameyang is the first player in the 21st century to score a hat-trick in Ligue 1, the Bundesliga, the Premier League and LaLiga.