Barcelona nousi jälleen La Ligassa neljänneksi, kun se haki Valenciasta täyden pistepotin komean 4-1-voiton turvin. Barcelonan päivässä oli sekä peli-iloa että luovuutta, ja voitto oli erittäin hyvin ansaittu.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin kaikkiaan kolme tilastoihin jäänyttä laukausta kohti maalia, ja jokainen niistä myös maaliin päätyi. Näin Barcelona meni jo tauolle turvallisen tuntuisessa 3-0-vierasjohdossa.

Ensin 23. minuutilla Jordi Alba löysi hienolla pystysyötöllä boksista Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonilainen otti pallon hyvin haltuun ja ampui sen voimalla etukulmaan. Maali oli ”Auban” ensimmäinen Barcelonan pelaajana, joten hyökkääjä pääsi heittelemään maalituuletusvolttejaan ensimmäisen kerran vuonna 2022.

4 - Pierre-Emerick Aubameyang 🇬🇦 is one of only four players to have scored in LaLiga (1), Premier League (68), Bundesliga (98) and Ligue 1 (41) in the 21st century, after Stevan Jovetić 🇲🇪, who also scored in Serie A, Michy Batshuayi 🇧🇪 and James Rodriguez 🇨🇴. Premiere.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Sergiño Dest lähetti puolestaan pystysyötön ensimmäistä kertaa helmikuussa Barcan avaukseen päässeen Ousmane Dembélén. Ranskalainen jatkoi pallon maalin edustalle Frenkie de Jongille, joka lakaisi helposti numeroiksi 2-0. 37. minuutilla oli puolestaan jälleen Aubameyangin vuoro, kun tämä päätti Gavin esityön maaliin illan toisellaan. Maali tarkistettiin videolta, mutta pari senttimetriä pelasti poikittaissyöttöä vastaanottaneen Aubameyangin paitsiolta.

Myös Valencia juhli ensimmäisellä puoliajalla, ja sen 41. minuutilla maalia, kun Carlos Soler latasi hienosta puolivolleysta pallon takanurkkaan. Maali kuitenkin hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen, sillä pallo oli käynyt keskialueella tilannetta rakentaessa yli sivurajan.

Toinen puoliaika ehti vanheta viisi minuuttia, kunnes Barcelona vaati rankkaria Aubameyangiin kohdistuneesta rikkeestä. Rikkeen tuomari tunnistikin, mutta tällä kertaa VAR ei ollut Barcan puolella, sillä Aubameyang oli paitsiossa hieman ennen rikettä.

53. minuutilla Valenciakin onnistui hyväksytyn maalin tekemään. Asialla oli väkevän ottelun pelannut Carlos Soler, joka puski voimalla pallon Marc-André ter Stegenin käsien välistä maaliin. Bryan Gilin keskitys oli täydellinen. Keskikenttäpelaaja Solerille maali oli jo kauden kahdeksas, mutta samalla koko La Liga -uran ensimmäinen päällä tehty maali.

Valencia oli toisella puoliajalla paljon paremmin mukana pelissä, mutta toiveita loppukiristä ja noususta sammutti, kun Pedri teki 63. minuutilla Barcelonalle jo illan neljännen maalin. Pedrin maali oli hieno kaukolaukaus niukasti rangaistusalueen rajan takaa.

Pallo otti meni maaliin mennessään pienen kimmokkeen Aubameyangin selän kautta, joten luultavasti maalin saa vielä nimiinsä Aubameyang. Jos näin käy, merkitsee se sitä, että Aubameyang on tehnyt hattutempun molemmilla kahdella Mestallan vierailullaan. Ensimmäinen kerta oli toukokuussa 2019, kun Aubameyang vielä pelasi Arsenalissa.

Valencian piristymisestä toiselle puoliajalla kertoi sekin, että Ter Stegenille kirjattiin päätösjaksolla peräti neljä torjuntaa. Barcelonan kolmen maalin karkumatka avausjakson jälkeen vain oli liikaa. Loppunumeroiksi jäi Barcelonan 4-1-voitto. Barcelona kohtaa seuraavassa La Liga -ottelussaan ensi sunnuntaina Athletic Bilbaon ilman Jordi Albaa, sillä puolustajan korttitili täyttyi.