Barcelona kohtaa lauantaina Villarrealin vieraskentällä.

Kummatkin ovat alisuorittaneet syyskaudella, joten lauantainen kamppailu saattaa olla kauden käännekohta niin Villarrealille kuin Barcelonallekin.

Barcelonan päävalmentaja Xavi tiedostaa voiton olevan ainoa käyttökelpoinen tulos.

– Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin voittaa, mutta mielestäni menemme oikeaan suuntaan. Mielestäni olemme pelanneet hyvin ja dominoineet otteluita, mutta meillä on vielä parannettavaa joillain osa-alueilla. Meidän on muun muassa parannettava hyökkäyspelaamista, Xavi summasi.

Xavilta tiedusteltiin mielipidettä Clément Lenglet’stä ja Samuel Umtitista. Xavi on tyytyväinen siihen, miten kaksikko harjoittelee päivästä toiseen, vaikka peliaika on jäänytkin vähemmälle. Umtiti ei ole pelannut minuuttiakaan tällä kaudella.

– Lenglet ja Umtiti ovat hyvässä iskussa. He ovat hyviä esimerkkejä koko joukkueelle. Kaikki harjoittelevat hyvin ja ansaitsevat pelata. Olen varmasti usein epäreilu monien pelaajien kanssa, koska kaikki ovat hyviä pelaajia ja voivat olla hetkellä millä hyvänsä käyttökelpoisia joukkueelle.

Katalonialaismedioiden mukaan Xavi keskusteli hiljattain Ousmane Dembélén kanssa. Lue lisää täältä. Xavin mukaan se pitää paikkansa.

– Puhuin hänen kanssaan kahdestaan ja tein selväksi, miten tärkeä pelaaja hän on minulle niin tällä kaudella kuin tulevaisuudessakin. Kaikki riippuu hänestä. Toivottavasti hän voi tehdä jatkosopimuksen, koska kyseessä on kentällä eron tekevä pelaaja seuraavien vuosien ajan. Puhuin hänen kanssaan, mutta en tunne hänen edustajiaan tai lähipiiriään. Dembélén on tehtävä päätös.

Ottelu käynnistyy lauantaina klo 22.00.