Ousmane Dembélén nykyinen sopimus Barcelonan kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

Dembélé voi siten vapaasti neuvotella muiden seurojen kanssa vuodenvaihteesta alkaen.

Barcelonalaismedioiden mukaan Barcelonan ja Dembélén edustajat ovat olleet jo muutaman viikon ajan lähellä yhteisymmärrystä jatkosopimuksesta.

Barcelonan päävalmentaja Xavi haluaa luonnollisesti laitahyökkääjän jatkavan seurassa.

Sportin mukaan Xavi ja Dembélé keskustelivat hiljattain keskenään pidemmän tovin. Xavi tiedusteli Dembéléltä, millaista elämää 24-vuotias pelaaja elää Barcelonassa, miten hän on kuntoutunut loukkaantumisestaan ja mitkä ovat ranskalaisen tulevaisuuden suunnitelmat.

Sport kuvailee Xavin ottaneen Dembélén vakuuttamisen jatkosopimuksesta jopa henkilökohtaiseksi tavoitteekseen.

Xavi muistutti Dembéléä siitä, ettei hänelle ole tällä hetkellä parempaa paikkaa kehittymiselle kuin Barcelona. Xavin tavoite on luoda Dembéléstä maailmanluokan oikea laitahyökkääjä.

Xavi tiedostaa, millaiset ominaisuudet pelaajalla on, mutta Dembéléstä on saatava kaikki irti. Siinä Barcelonassa ei ole vielä onnistuttu – pitkälti jatkuvien loukkaantumishuolien vuoksi. Dembélé kertoi Xaville olevansa alustavasti valmis jäämään Barcelonaan, vaikka se ei olekaan tässä vaiheessa täysin hänestä kiinni. Dembélé totesi myös olevansa valmis työskentelemään Xavin vaatimalla tavalla. Xavi oli tyytyväinen keskusteluunsa Dembélén kanssa.