Lionel Messi saavutti tiistaina jälleen merkittäviä rajapyykkejä, kun Barcelona kohtasi tiistaina Mestarien liigan neljännesvälierässä Paris Saint-Germainin. Ilo niistä jäi kuitenkin olemattomiin, sillä PSG voitti ottelun 4-1, ja otti tukevan otteen jatkopaikasta. Messi jäi täysin kolme maalia tehneen Kylian Mbappén varjoon.

Messi vei rangaistuspotkusta Barcelonan 1-0 -johtoon ja ylsi kaikissa kilpailuissa 20 maalin rajapyykkiin jo 13. kaudella peräkkäin. Hän on myös nyt tehnyt vähintään yhden maalin Mestarien liigassa 17 peräkkäisenä kalenterivuonna. Se sivuaa Real Madrid -legenda Raúlin ennätystä.

OptaJoe

@OptaJoe
20 - Lionel Messi's penalty was his 20th goal of the season for Barcelona in all competitions; it's the 13th consecutive campaign he's scored 20+ for the club. Outrageous.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
RECORD! Leo Messi has scored in the Champions League for the 17th consecutive year (2005-2021), matching Raúl González’s feat (1995-2011) 👏

#UCL

Messin maalisaldo tämän kauden Mestarien liigasta on nyt neljä maalia. Kaikki neljä maalia ovat kuitenkin syntyneet rangaistuspotkusta: Ferencvarosia, Juventusta, Kiovan Dynamoa ja nyt PSG:tä vastaan. Kaikkiaan Messin kauden 20 maalista viisi, eli joka neljäs on syntynyt rankkarista.

Vaikka Messin maalisaldo on tältäkin kaudelta komea, ja hän on La Ligan maalitilastossa Luis Suárezin jälkeen toisena, ei hän varsinaisesti ole tehnyt isoja maaleja isoja joukkueita vastaan. Messi on onnistunut tekemään vain yhden maalin La Ligan tämän hetken TOP 6 -joukkueita vastaan, ja senkin hän teki rankkarista juuri kuudentena olevaa Villarrealia vastaan heti kauden ensimmäisessä ottelussaan.

Messin 20 maalista vain neljä on ollut ottelun voittomaaleja: sarjapeleissä Real Betisiä (2 maalia), Levantea, Athletic Bilbaota (2 maalia) ja lauantaina Alavésia (2 maalia vastaan). Viime kaudellakaan Messi ei onnistunut maalinteossa esimerkiksi Real Madridia tai Bayern Müncheniä vastaan, mutta teki sentään kaikkiaan kahdeksan voittomaalia.

20 maalia kauden 29 ottelussa on tietysti erittäin hyvä saldo, mutta Messin kohdalla tarkastelukriteerit eivät ole tavanomaiset. Otteluissa Juventusta tai PSG:tä vastaan (yhteensä kolme peliä) hän ei ole tehnyt lainkaan pelitilannemaaleja. Yhtään pelitilannemaalia ei ole syntynyt myöskään yhteensä kuudessa ottelussa Atlético Madridia, Real Madridia, Sevillaa, Real Sociedadia ja Villarrealia vastaan – ja maalisyöttöjäkin vain yksi, kolmannen sarjakierroksen Villarrealin pelissä.

Kolme rankkarimaalia ja kaksi maalisyöttöä yhteensä yhdeksässä ”kovassa pelissä” on Messin mittapuulla vaatimatonta. Muun muassa BT Sportsille eilistä PSG-ottelua kommentoinut takavuosien Chelsea-tähti Joe Cole olikin kritiikissään Messiä kohtaan armoton.

– Messi näytti siltä, kuin peli ei olisi kiinnostanut häntä. On rajua, kun kuka tahansa pelaaja kritisoi häntä, koska Messi on nero ja paras koskaan näkemäni jalkapalloilija. Tänään hän kuitenkin näytti siltä, ettei hän olisi ollut emotionaalisesti läsnä ottelussa.

– Messi on joukkueen johtajia, aivan kuten Gerard Piqué ja Sergio Busquetskin. Barcelonan selkäranka näytti heikolta ja se mureni palasiksi. Barca hävisi 1-4, mutta PSG olisi voinut tehdä myös viisi tai kuusi maalia. Nämä ovat Barcelonalle huolestuttavia aikoja.

Lähteet: AS ja Transfermarkt

LUE MYÖS:

Kylian Mbappé murskasi Barcelonan hattutempullaan Mestarien liigassa

Suuri tilastokatsaus satumaisesta UCL-illasta: Barcelonan jatkomahdollisuudet nollissa? – Näin harvinaisen tempun ilmiömäinen Kylian Mbappé teki

Ronald Koeman myönsi todellisuuden iskeneen vasten Barcelonan kasvoja: ”En voi valehdella”

”Messikö? Ei, todellinen ilmiö on Mbappé” – Näin kansainvälinen lehdistö käsitteli PSG:n murskavoittoa

Katso: Yksi kuva kertoo karusti Barcelonan sysimustasta illasta – Gerard Piquen musta hetki levinnyt räjähdysmäisesti somessa

Hattutemppu-Mbappélta kysyttiiin heti siirtohuhuista: ”Olisi tyhmää tehdä päätös yhden pelin perusteella”

”Haista v*ttu”, ”Älä huuda, rauhoitu!” – Barcelona-tähdet Gerard Piqué ja Antoine Griezmann hurjassa sanasodassa PSG-pelin sisällä

Antoine Griezmann osoitti urheiluhenkeä murskatappion jälkeen: ”Hän tulee olemaan Leon ja Cristianon tasolla”

Katso: ”Covid otti murskavoiton” – Poliitikko paheksui Barca-fanien juhlintaa Camp Noulla

”Mitä se sinulle kuuluu?” – Äksy Antoine Griezmann lensi heti pelin jälkeen Ranskaan