Barcelona haastoi PSG:n Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa tiistai-iltana Camp Noulla.

Ilman Ángel Di Maríaa ja Neymaria pelannut PSG voitti avausosan 4-1 ja otti siten vahvan kiinnityksen puolivälieräpaikkaan.

Gerard Piqué palasi Barcelonan kokoonpanoon kolmen kuukauden jälkeen ja Koeman pisti luottopuolustajansa välittömästi avaukseen.

Barcelona aloitti ottelun vahvasti. Ronald Koemanin miehistö hallitsi ottelua ja iski myös kamppailun avausmaalin.

Layvin Kurzawan ja Frenkie de Jongin jalat kopsahtivat yhteen boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Leo Messi ampui pelivälineen komeasti yläkulmaan, vaikka PSG-vahti Keylor Navas oli yrityksessä hyvin mukana.

Barcelonan maalin jälkeen PSG otti pelin haltuunsa. PSG oli selvästi parempi ja kykeni luomaan maalipaikkoja. Tasoitusmaali syntyi 32. minuutilla. Marco Verratti jatkoi pallon boksin sisällä Kylian Mbappélle, joka harhautti Barcelona-puolustuksen ja tälläsi pelivälineen yläkulmaan maalin edustalta.

Jos avausjakson loppu oli PSG:n ylivoimaa, voi samaa sanoa käytännössä koko toisesta jaksosta. Barcelona oli täysi vastaantulija, eikä kyennyt luomaan toisen jakson ensimmäisen vartin aikana ainuttakaan potentiaalista hyökkäystä.

PSG sen sijaan loi jatkuvasti maalipaikkoja ja se tuotti hedelmää 65. minuutilla, kun Mbappé iski pariisilaiset johtoon maalin edustalta.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Moise Kean puski PSG:n kolmannen täysosuman. 20-vuotias Kean pelasi maalinsakin lisäksi hyvin laadukkaan ottelun ja aiheutti jatkuvasti ongelmia Barcelonan puolustukselle.

Illan viimeinen täysosuma nähtiin viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. PSG pääsi pallonriiston jälkeen nopeaan vastahyökkäykseen. Julian Draxler levitti pallon sivussa juosseelle Mbappélle, ja ranskalaishyökkääjä iski upeasti PSG:n neljännen täysosuman.

Otteluparin toinen osa pelataan Pariisissa 10. maaliskuuta.