Siitä odotettiin Lionel Messin ja Kylian Mbappén suurta kaksinkamppailua, mutta tällä kertaa nuori nouseva tähti jätti vanhan mestarin täysin varjoonsa. 33-vuotias Messi vei toki rankkarista Barcelonan vielä 1-0-johtoon, mutta tahtipuikkoa Camp Noulla heilutti 22-vuotias Mbappé, joka teki hattutempun ja johdatti PSG:n 4-1-vierasvoittoon. Barcelonan haaveet Mestarien liigan puolivälieräpaikasta ovat siten erittäin ohuet.

Espanjalaislehti AS veti yhteen kansainvälisen median reaktioita Mbappén tarjoamaan näytökseen. Kuten odottaa sopi, jätti ranskalainen Messin varjoonsa kentän tapaan myös otsikoissa.

Ranskan suurimman urheilulehden L’Équipen kannessa lukee simppelisti ”Galácticos”. Termi on tuttu etenkin Real Madridin takavuosien pelaajahankintapolitiikasta, mutta nyt sillä tarkoitettiin PSG:n tähtiä. Kenties se oli myös viittaus Le Parisiénin tiistaiseen otsikkoon ”Tähtien sota”.

– Manausta. Mbappé tyrmäsi Barcan. Ángel Di Marían ja Neymarin poissaollessa, kaikki katseet kohdistuivat häneen, ja Kylian vastasi mestarillisesti. Hän kesti paineet ja johdatti hattutempullaan PSG:n voittoon. Maailmanmestaria auttoi hutera katalaanien puolustus. Kylian Mbappésta tuli ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt Barcaa vastaan hattutempun Mestarien liigan pudotuspeleissä, L’Équipe kirjoitti.

Saksalaislehti Bild keskittyi myös lyhyessä analyysissään Mbappéen. Luonnehdinta kuului vapaasti suomennettuna ”Mbappé tulitti Messin nurin”. Samoilla linjoilla on myös portugalilaislehti A Bola, joka kuvaili tapahtumia ”unelmien illaksi”.

Estottomasti ranskalaishyökkääjää kehui myös italialainen Gazzetta dello Sport, joka kirjoitti ottelusta näin:

– Messikö? Ei, vaan todellinen ilmiö on Mbappé: Hattutemppu! PSG tuhosi Barcan. Argentiinalainen teki maalin rankkarista, mutta se oli vain pieni välähdys. Sen jälkeen ranskalaishyökkääjä pääsi irti. Ronald Koeman sai Mauricio Pochettinolta oppitunnin. Puolivälieräpaikka on ratkennut.

Brittilehti The Guardian harmitteli jutussaan sitä, että ottelu piti pelata koronarajoitusten vuoksi tyhjille katsomoille.

– Kylian Mbappén loistava hattutemppu repi Barcelonan riekaleiksi. Tällaisen esityksen olisi suonut tapahtuvan 98 000 hänen ylivertaisuutensa edessä nöyrtyvän katsojan edessä, mutta nyt peli pelattiin käytännössä tyhjällä stadionilla. Mbappé johdatti PSG:n suureen ja ansaittuun 4-1-voittoon, Guardian kirjoitti.

LUE MYÖS:

Kylian Mbappé murskasi Barcelonan hattutempullaan Mestarien liigassa

Suuri tilastokatsaus satumaisesta UCL-illasta: Barcelonan jatkomahdollisuudet nollissa? – Näin harvinaisen tempun ilmiömäinen Kylian Mbappé teki

Ronald Koeman myönsi todellisuuden iskeneen vasten Barcelonan kasvoja: ”En voi valehdella”