Gareth Bale ei mahtunut Real Madridin kokoonpanoon huomiseen Manchester City -kohtaamiseen Mestarien liigassa. Nöyryyttävämmäksi walesilaisen tilanteen tekee se, että päävalmentaja Zinedine Zidane on valinnut listoille kuitenkin Eden Hazardin, jonka pelikunto on arvoitus nilkkavamman takia.

Zidane valitsi ryhmään kahdeksan hyökkääjää, mutta Bale ei mahtunut joukkoon, vaikka on pelikuntoinen ja harjoitteli eilen muun joukkueen kanssa. Hänen ulosjääntiä voinee pitää merkkinä siitä, että Zidane haluaa luopua walesilaisesta.

Miljoonapalkkaa Madridissa nauttiva Bale ei ollut kokoonpanossa myöskään La Liga -kauden päätöskierroksella. Sitä ennen hän seurasi ottelut penkiltä edellisessä kuudessa ottelussa. Balen ja Zidanen välisen suhteen kerrotaan olevan umpijäässä, mutta koska kukaan ei halua maksaa hänen valtavaa palkkaansa, hänen uskotaan jatkavan sopimuksensa jäljellä olevat kaksi vuotta Madridissa.

[readmore from=Bale-Gareth]

Ottelussa Deportivo Alavésia vastaan Bale esitti vaihtopenkillä nukkuvaa vetämällä kasvosuojaimensa kasvojensa peitoksi. Lisäksi joukkueen mestaruusjuhlissa hyökkääjän kehonkieli vaikutti välinpitämättömän kiusalliselta.

Vuonna 2013 Tottenhamista Madridiin siirtynyt Bale ei ole nähnyt silmästä silmään Zidanen kanssa kummallakaan ranskalaisvalmentajan kahdesta stintistä Madridin peräsimessä. Bale jäänee jatkossakin vähäiselle peliajalle niin kauan, kun Zidane on ohjauspuikoissa.

Bale on voittanut Madridissa neljä kertaa Mestarien liigan, tehden voittomaalin Liverpoolia vastaan finaalissa 2018. Päättyneellä kaudella hän oli avauskokoonpanossa vain 12 kertaa, ja vain kertaalleen koronatauon jälkeen.