Real Madrid voi olla pian yllättävän ongelman edessä.

Casemiro on ollut yksi tärkeimpiä – ellei jopa tärkein – pelaajia Zinédine Zidanen pelisysteemissä. Luultiin, että Casemiron sopimus ulottuisi kesään 2023, mutta näin ei nyt ilmeisesti olekaan.

Madridilaislehti AS kertoo, että jatkosopimuksesta neuvoteltiin talvella, mutta sitä ei koskaan allekirjoitettu. Näin ollen Casemiron sopimus päättyykin jo reilun vuoden kuluttua, kesällä 2021. Neuvotteluja ei ole jatkettu koronaviruspandemian aikana.

Lehden tietojen mukaan Real oli vielä ainakin talvella valmis tarjoamaan Casemirolle tuhtia palkankorotusta. Hänet olisi nostettu joukkueen palkkahierarkiassa toiseksi korkeimmalle askelmalle Sergio Ramosin ja Eden Hazardin rinnalle. Edellä olisi ollut enää vain 14,5 miljoonan euron nettovuosipalkkaa nostava Gareth Bale.

[readmore from=Real-Madrid]

Real myös kaavaili Casemiron sopimuksen ulosostopykälän roimaa nostamista. Tällä hetkellä se on 200 miljoonaa euroa, mutta tarkoituksena oli nostaa pykälä muiden seurojen ulottumattomiin, jonnekin 500 miljoonan ja miljardin euron välimaastoon.

Nyt kuitenkin päivät kuluvat toinen toisensa jälkeen, eikä edistystä tiettävästi tapahdu.

Real Madridin kannalta Casemiron menettäminen olisi valtava pelillinen takaisku. Tällä kaudella Casemiro on kerännyt eniten peliminuutteja Real Madridin pelaajista. Samoin kävi kaudella 2017-18, jolloin Zidane oli edellisen kerran täyden kauden puikoissa.

Lisäksi tilastotekoihin perustuvan Whoscoredin rankingin mukaan Casemiro on ollut Real Madridin paras pelaaja tämän kauden La Ligassa.

Kesällä 2021 päättyy myös neljän muun Real Madrid -pelaajan sopimus. Sergio Ramos ja Lucas Vázquez haluaisivat AS:n tietojen mukaan jatkaa seurassa, mutta Realin toimistolla ei ole tehty lopullisia päätöksiä asian suhteen. Luka Modricin kanssa on lehden mukaan sovittu, että hän pelaa sopimuksensa loppuun ja vuoden kuluttua katsotaan, onko aineksia jatkaa sopimusta. James Rodríguezista Real puolestaan pyrkii tiettävästi eroon.