Barcelona otti La Liga -kierroksen päätteeksi 2-1 -voiton Levantesta. Avausjakso oli kotijoukkue Barcelonan, mutta toisella puoliajalla Levante pani isäntänsä aidosti ahtaalle.

Ensimmäisellä puoliajalla 17-vuotias Ansu Fati teki jälleen kerran La Liga -historiaa. Nuorukainen osui kahteen otteeseen alle kahdessa minuutissa (102 sekuntia) Lionel Messin hyvistä esitöistä, ja hänestä tuli nuorin La Ligassa vähintään kaksi maalia yhdessä ottelussa tehnyt pelaaja.

Fati laittoi molemmilla kerroilla pallon maaliin maalivahti Aitor Fernándezin jalkojen välistä. Messi nousi samalla La Ligan tämän kauden syöttötilaston kärkeen seitsemännellä ja kahdeksannella maalisyötöllään.

Squawka

@Squawka
Ansu Fati is the youngest player in LaLiga history to score multiple goals in a single game.

⚽️ 29:18
⚽️ 31:00

102 seconds between them. Both assisted by Lionel Messi.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip

RÉCORD HISTÓRICO - Ansu Fati (17 años y 94 días) es el jugador más joven en lograr un doblete en los 91 años de historia de La Liga. Ha superado el registro de Juanmi (marcó con el Málaga en 2010 con 17 años y 115 días) por 21 días.

17-222 Pombo (Racing) en 1934

Fatin toisen maalin jälkeen oli kolmaskin maali lähellä, kun ylös noussut laitapuolustaja Nelson Semedo hassutteli Levanten puolustajat kahville ja pelasi itsensä vetopaikkaan. Semedon laukaus pomppasi kuitenkin ylärimasta katsomoon. Avausjakson maalintekoyritykset tilastoitiin Barcelonan hyväksi 10-1, ja laukaukset kohti maalia 4-0.

Toisella puoliajalla myös Levante onnistui luomaan useita hyviä maalipaikkoja. Niin José Morales, Ruben Rochina ja Gonzalo Melero kuitenkin epäonnistuivat viimeistely-yrityksissään, osin myös mainion maalivahdin Marc-André ter Stegenin venymisten ansiosta. Kaikkein ahtaimmalle Ter Stegenin pani 67. minuutilla Hernani, mutta hänenkin kutinsa saksalainen torjui hienosti yhdellä kädellä kulmapotkuksi.

Ottelun ensimmäisen varoituksen sai tunnin pelin kohdalla 33-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Gerard Piqué. Samana päivänä Piquén puoliso Shakira täytti 43 vuotta. Piquén varoitustili täyttyi, joten hän on sivussa Barcelonan seuraavasta sarjaottelusta Real Betisiä vastaan.

Pelin viimeisellä neljänneksellä Ansu Fati oli lähellä jopa hattutemppua, kun hän yritti näyttävää saksipotkua. Vielä ei kuitenkaan ollut hatun aika.

Levante sai loppupuolella kurjia uutisia, kun keskikenttäpelaaja Nikola Vukcevic jouduttiin viemään paareilla vaihtoon. Kyse on mahdollisesti takareisivammasta. Vukcevicin kentällä korvannut Enis Bardhi oli kuitenkin lähes heti kentälle tulonsa jälkeen lähellä maalintekoa, pakottaen Ter Stegenin puoliajan neljänteen torjuntaansa.

Levanten hyvä toinen puoliaika palkittiin lopulta lisäajalla, kun Ruben Rochina ampui pelaajaruuhkan takaa vieraille 1-2 -kavennusmaalin. Ter Stegenkään ei ollut matalan laukauksen kanssa parhaimmillaan. Toisen puoliajan Levante siis voitti 1-0, ja laukaukset kohti maalia menivät tasan 5-5.

Barcelona oli toisella puoliajalla totisesti pinteessä, eikä peliesitys vakuuttanut. Puolustus rakoili, mutta voitto heltisi silti. Quique Setiénin Barcelonan suoritustaso ei hurmaa vieläkään.

Levantelle tappio oli La Liga -joukkueita vastaan jo viides perättäinen.