Villarrealin ”Keltainen Sukellusvene” on ollut tällä kaudella melkoinen hyökkäysvaunu. Ainoastaan Barcelona on tehnyt Villarrealia enemmän maaleja sarjassa, kun joukkueet ovat pelanneet 11-12 ottelua. Sarjan maalipörssiäkin johtaa Villarrealin pelaaja, kahdeksan maalia tehnyt Gerard Moreno.

Sunnuntaina Villarreal jäi kuitenkin nollille, kun se kohtasi kotikentällään samoista sijoista kamppailevan Athletic Bilbaon. Molemmat kartuttivat pistepussiaan yhdellä, sillä maalinteossa ei onnistunut myöskään Athletic.

Mikään sattuma ei ollut, että Villarrealin nollasi juuri Athletic Bilbao, sillä sen puolustus on ollut tällä kaudella koko sarjan pitävin yhdessä Atlético Madridin kanssa. Tänäänkin Villarreal toki hallitsi peliä, sillä se laukoi kohti maalia seitsemän kertaa Athleticin kahta vastaan. 22-vuotias Athleticin maalivahti Unai Simon olikin mies paikallaan, pelaten kauden kuudennen nollapelinsä.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Equipos menos goleados en esta Liga:
7 Athletic y Atlético

Menos goles en contra del Athletic en las 12 primeras jornadas de una Liga:
7 en 1969-70 (con Iríbar)
7 en 2019-20 (con Simón)

Emmanuel

@LigaLavo
Unai Simon has been brilliant for Athletic Club, game after game this season he makes excellent saves. He is a very good shot stopper.

Joka tapauksessa Villarrealin maalitta jääminen on sen sijaan harvinaista. Se oli ennen sunnuntaita sarjan ainoa joukkue, joka oli tehnyt vähintään yhden maalin kauden kaikissa peleissään. Ja kun viime kausikin otetaan huomioon, oli Villarreal tehnyt vähintään yhden maalin peräti 24 perättäisessä La Liga -ottelussa. Viimeksi se oli jäänyt maaleitta 24. huhtikuuta, eli yli kahdeksan kuukautta sitten.

Maaliputki on Villarrealin seurahistorian pisin.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Descanso en Villarreal 0-0.

Último partido de Liga sin goles del Villarreal:
2-0 Atlético el 24 de febrero.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Final Villarreal-Athletic 0-0.

El Villarreal era el único equipo que había marcado en todas las jornadas de esta Liga.

Fin a la mejor racha ofensiva del Villarreal en Primera:
24 partidos marcando (13 de 2018-19 y 11 de 2019-20).