Viime kesän puhutuin siirtosaaga Paris Saint-Germainin Neymarin ja FC Barcelonan välillä puhuttaa vielä tässäkin vaiheessa uutta kautta. Tuoreimpana Gerard Piqué kertoi näkemyksiään tapauksesta.

Barcelona-toppari korjasi hieman tietoja siitä, millä tavalla pelaajat olivat valmiita auttamaan Neymar-siirron taloudellisissa asioissa. Piqué paljasti, että he eivät tarjonneet seuralle rahaa tai palkkansa pienentämistä vaan kompromissia, jonka avulla UEFA:n Financial Fair Play -taloussäännöt olisi saatu kierrettyä.

– Emme antaneet rahaa. Sanoimme presidentille, että voisimmeko muuttaa sopimuksiamme, koska tiesimme Financial Fair Play -ongelmasta, Piqué kertoi Cadena SERin El Larguerolle.

– Sanoimme siis presidentille, että sen sijaan että tienaisimme jotain ensimmäisenä vuotena, voisimme tienata sen toisena, kolmantena tai neljäntenä vuotena.

– Loppujen lopuksi tahdomme kulkea sen mukaan, mitä seura tekee ja jos voimme auttaa seuraa, tässä tapauksessa Financial Fair Play -ongelman kanssa, ei ole ongelma tehdä niin.

– Kyse oli ennemmin siitä, että löytäisimme keinon, jolla seura pystyisi halutessaan ostamaan Neymarin kuin siitä, että olisimme pienentäneet omia palkkojamme. Silloin se vaikutti hyvältä idealta, mutta sitten muita ongelmia tuli tielle.