Vielä aivan viime päiviin saakka näytti siltä, että Neymar saisi tahtonsa läpi ja palaisi Camp Noulle kahden vuoden poissaolon jälkeen. Barca-johto kertoi neuvotteluissa edistytyn hyvin, ja monet uskoivat, että läpimurto tapahtuu ennen kuin siirtoikkuna menee maanantai-iltana kiinni. Vaan eipä tapahtunut. Neymar ei siirtynyt Barcelonaan, Real Madridiin eikä Juventukseen, vaan jatkaa uraansa Paris Saint-Germainissa.

Nyt eri medialähteet kertovat, että Neymar on turhautunut ja ”raivoissaan”. Hän ei käsitä, miksi PSG piti itsepintaisesti kiinni päätöksestään olla myymättä häntä, vaikka Barcelona teki siirron eteen ”kaiken voitavansa”.

On erittäin todennäköistä, että Neymar-saaga jatkuu jälleen tammikuun siirtoikkunan auetessa tai viimeistään ensi kesänä. Sitä ennen brasilialaisen on koottava itsensä ja tehtävä parhaansa PSG:n menestyksen eteen. Helpommin sanottu kuin tehty miehen pettymyksen huomioon ottaen.

Neymarin lähipiiristä toteutumatta jäänyttä siirtoa kuvataan ”hänen uransa suurimmaksi pettymykseksi”. Vaikka Barcelona tarjosi PSG:lle sen pyytämää summaa, joka lähestyi 200 miljoonan euron rajaa, ja oli valmis luopumaan tarvittaessa Ousmane Dembéléstä tilapäisesti tai Ivan Rakiticista tai Jean-Clair Todibosta pysyvästi, ei PSG ikinä antanut periksi.

Neymarin tuntemuksista kertovan Sportin mukaan miehen tämänhetkinen tunnetila on ”sekoitus turhautumista ja raivoa”. Hänen ainoa päämääränsä oli lähteä tänä kesänä PSG:stä, mutta seura ei siihen suostunut. Katalaanilehden mukaan Dohasta tulleisiin määräyksiin perustuneella päätöksellä ei ollut ”minkäänlaista urheilullista oikeutusta”, ja ”PSG:n pukukopissa leijuvaa ilmaa ei voi hengittää”. Varsin värikkäitä kielikuvia Sportilta, ovatpa ne sitten totta tai eivät.

Vaikka PSG olikin julistanut Neymarin lähdön olevan sula mahdottomuus, uskoi pelaaja itse loppuun asti ratkaisun tapahtuvan siirtoikkunan maalisuoralla. Nyt hänen on jäätävä oman tahtonsa vastaisesti Pariisiin, ja pyrittävä löytämään motivaatio tuleviin otteluihin.

[readmore from=Neymar]

Neymarin on silti erittäin vaikea sulattaa PSG:n menettelyä, sillä hän kertoi omista toiveistaan pelikavereilleen, joukkueen valmentajalle, entiselle ja nykyiselle urheilujohtajalle sekä qatarilaisille seurapomoille selkeästi jo keväällä.

Kesä oli jo ilman tätäkin pettymystä Neymarille kaikin puolin raskas. Ensin häntä syytettiin raiskauksesta, joskin syytteet on nyt jo kumottu. Sen jälkeen nilkkavamma pakotti Neymarin sivuun Brasiliassa pelatusta Copa Américasta, jonka isäntämaa myös voitti. Nyt työt jatkuvat ainakin joitain kuukausia tai kokonaisen kauden seurassa, josta poispääsyä hän on odottanut ainakin keväästä lähtien.