Atlético Madridin hyökkääjän Diego Costan tulevaisuus on hämärän peitossa.

Costan, 30, kausi päättyi jo kaksi viikkoa sitten, kun hän sai suoran punaisen kortin La Ligan ottelussa Barcelonaa vastaan. Tuomaria solvannut ja tämän koskemattomuutta rikkonut Costa sai kahdeksan pelin pannan.

Espanjan maajoukkuekärjen paluusta Atléticoon odotettiin muutenkin enemmän. Costa siirtyi seuraan Chelseasta takaisin kesken viime kauden. Paluunsa jälkeen hän on pelannut Rojiblancosissa 44 ottelua, joissa hän on viimeistellyt yhteensä 12 osumaa. Etenkin La Ligassa häneltä kaivataan enemmän tehoja.

Viimeisin käänne Costan tarinassa tapahtui torstaina, kun hän ei suostunut harjoittelemaan muun Atlético Madridin joukkueen kanssa, vaikka saapuikin harjoituskeskukseen. Costa oli tiettävästi pettynyt siitä, että seura aikoo sakottaa häntä Barcelona-ottelun tapahtumista.

Onda Ceron mukaan hyökkääjä kertoi Atléticolle, ettei kyennyt harjoittelemaan torstaina joukkueen mukana, koska hän ei nukkunut ollenkaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä saatuaan tietää, että Espanjan oikeus syyttää häntä veronkierrosta ja haluaa häneltä noin miljoona euroa sakkoina. Onda Cero kertoo, että Costa pahoitteli toimintaansa Atléticolta, mutta saa silti sakon seuralta.

Pahin myrsky vaikuttaisi olevan takana, mutta vielä on pitkä siirtokesä edessä. Huhujen mukaan Atléti haluaisi heivata Costan.

Päävalmentaja Diego Simeonelta kysyttiin suoraan, tuleeko Diego Costa olemaan seurassa ensi kaudella. Vastaus oli kaksijakoinen.

– Kuka tahansa pelaaja voi lähteä, jos haluaa lähteä, kommentoi Simeone Football Espanan mukaan.

– Diegon tilanne on tällä hetkellä seuran sisäinen asia. Me käsittelimme sen eilen ja tänään (perjantaina) hän on harjoitellut normaalisti.

– Hän ei ole pelannut hyvää kautta, mihin on vaikuttanut hänen loukkaantumisensa, mutta me toivomme, että hän voi auttaa meitä ensi kaudella.