Barcelonan supertähti Lionel Messi teki tiistaina hattutempun, kun Barca avasi Mestarien liiga -kautensa 4-0 -voitolla PSV Eindhovenista (lue raportti). Hattutemppu oli Messille Mestarien liigassa kaikkiaan kahdeksas. Yhtä moneen tai useampaan kolmen maalin peliin ei ole pystynyt kukaan muu. Tilaston kakkosena on seitsemällä hattutempulla Cristiano Ronaldo, kukapas muukaan.

B/R Football

@brfootball
Over to you, Cristiano.

Messillä on myös eniten maaleja Mestarien liigan lohkovaiheessa (63), mutta koko kilpailun maalitilastossa hän on selkeästi Cristiano Ronaldon takana. Kuudesti peräkkäin kilpailun maalikuninkuuden voittanut portugalilainen on tehnyt kilpailun historiassa 17 maalia Messiä enemmän.

Messi on tehnyt vielä neljännesvälierävaiheessa Ronaldoa enemmän maaleja, mutta puolivälieristä lähtien ero on Ronaldon eduksi murskaava. Kun Cristiano Ronaldo on tehnyt puolivälierissä, välierissä ja loppuotteluissa yhteensä 40 maalia, on Messin saldo samassa vaiheessa 16 osumaa.

Tiistaina Messistä tuli vasta toinen pelaaja Raúlin ohella, joka on tehnyt Mestarien liigassa vähintään yhden maalin 14 perättäisellä kaudella. Cristiano Ronaldo voi toki nousta kolmantena pelaajana samaan kastiin vaikka jo tänään keskiviikkona.

OptaJose

@OptaJose
14 - Lionel Messi is the second player in the Champions League history to score in 14 consecutive seasons, after Raul Gonzalez. Infallible.

Mestarien liiga on ollut Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin leikkikenttä, mutta mahtuu kilpailun historian kymmenen parhaan maalintekijän joukkoon kolmaskin aktiivipelaaja, Real Madridin Karim Benzema.

Euroopan Cupin ja Mestarien liigan kymmenen parasta maalintekijää:

1. Cristiano Ronaldo, 120 maalia
2. Lionel Messi, 103
3. Raúl, 71
4. Ruud van Nistelrooy, 56
Karim Benzema, 56
6. Thierry Henry, 50
7. Alfredo Di Stéfano, 49
8. Andriy Shevchenko, 48
Zlatan Ibrahimovic, 48
10. Eusébio, 47