Real Madrid voitti sunnuntai-iltana Gironan maalirikkaassa La Liga -ottelussa 6-3. Tämän myötä joukkueen saldo tammikuun lopussa tapahtuneen Copa del Reystä putoamisen jälkeen on kymmenen voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio.

Saldo on varsin hyvä siihen nähden, missä vireessä joukkue on ollut tällä kaudella heikoimmillaan.

Real Madridin valmentaja Zinédine Zidanen mielestä syitä tähän on monia, mutta tärkeimmät asiat ovat tapahtuneet henkisellä puolella.

– Siinä [otteiden parantumisessa] on ollut kyse vähän kaikesta, mutta ennen kaikkea luottamuksesta. Olemme saaneet itseluottamuksemme takaisin ja se on ollut ratkaisevaa varsinkin kotiotteluissamme, Zidane sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Olemme tehneet paljon maaleja neljässä tai viidessä edellisessä ottelussamme [Santiago] Bernabéulla. Tähän emme pystyneet kauden alussa.

Gironaa vastaan Real Madridin portugalilaistähti Cristiano Ronaldo onnistui maalinteossa peräti neljä kertaa. Vaikean syyskauden jälkeen, hän on jälleen nostanut tasoaan.

– Totta kai yksi syy on Cristiano. Kun Cristiano pelaa hyvin, joukkueella menee hyvin.

– Hän on uskomaton jopa harjoituksissakin. Esimerkiksi jos siellä tulee rangaistuspotku, hän keskittyy sen laukomiseen täydellisesti vaikka kyseessä on vain harjoitukset.

– Mutta haluan myös nostaa esiin hänen joukkuekaverinsa, jotka auttavat häntä todella paljon. Teimme tänään [sunnuntaina] upeita maaleja, jotka tulivat hyvän yhteispelin seurauksena.