La Ligankin osalta siirtoikkuna on nyt suljettu. Seuraavan kerran pelaajia saa hankkia vasta tulevana kesänä – jos joitain harvoja sopimuksettomia pelaajia ei oteta lukuun.

Tammikuun siirtoikkunassa pantiin jälleen koko joukolla hulinaksi, mutta yhden seuran toimistolla vedettiin lonkkaa. Tämä seura oli puolustava La Ligan ja Mestarien liigan mestari Real Madrid, joka pelaa vaisuinta kauttaan vuosiin.

Real Madridiin ei tullut tammikuun siirtoikkunassa ainuttakaan uutta pelaajaa. Siinä ei ole kuitenkaan mitään uutta, sillä ”galacticoja” kesäisin osteleva Madrid on ollut aiemminkin vaatimaton keskellä kautta tehtävien hankintojen suhteen. Nyt sulkeutunut siirtoikkuna oli kolmas peräkkäinen, kun Real Madrid ei hankkinut ketään.

Edellisen kerran Real Madrid teki hankinnan tammikuussa vuonna 2015, kun se osti Lucas Silvan brasilialaisesta Cruzeirosta 14 miljoonalla eurolla. Tuokaan kauppa ei mennyt täysin nappiin, sillä Silva pelasi Madridissa debyyttikaudellaan vain 9 ottelua ja siirtyi seuraavaksi kaudeksi lainalle Marseilleen. Vuosi sitten pian 25 vuotta täyttävä Silva palasi takaisin Cruzeiroon puolentoista vuoden mittaisella lainasopimuksella.

”Tammikuuhankinnat heikkouden merkki”

Ylipäätään rahaa on palanut vähän, sillä viimeisessä kymmenessä tammikuun siirtoikkunassa Real Madrid on käyttänyt uusiin pelaajiin vain 72,2 miljoonaa euroa.

– Hankintojen teko tammikuussa on heikkouden merkki, totesi Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez jo vuosituhannen ensimmäisinä vuosina AS:n mukaan.

Toki tässä siirtoikkunassa Kepa Arrizabalaga oli lähellä siirtyä Santiago Bernabéulle, mutta lopulta Zinedine Zidane painoi jarrua, ja maalivahti tekikin jatkosopimuksen Athletic Bilbaon kanssa. Vuosi sitten Real Madridin tilanteen rauhoitti puolestaan FIFA:n langettama siirtokielto. Tammikuussa 2016 Madridissa oli vastikään vaihtunut valmentaja, ja tuolloin Zidane keskittyi harmonian palauttamiseen pukukoppiin.

Entäs aiemmat vuodet? Tammikuussa 2015 Real Madrid osti Lucas Silvan lisäksi norjalaisen supertalentin Martin Odegaardin sekä Marco Asension, jonka Real sai 3,9 miljoonan euron pilkkahinnalla.

Tammikuussa 2014 Realin toimistolla pidettiin jälleen talvilomaa, sillä kesällä oltiin jo pantu miljoonia haisemaan muun muassa Gareth Baleen ja Iscoon. Vuotta aikaisemmin ainoa talvihankinta oli puolestaan maalivahti Diego López, joka tuotiin sijaistamaan loukkaantunutta Iker Casillasia. Nykyinen runkopelaaja Casemiro puolestaan sai tuolloin lainasopimuksen kuuden miljoonan osto-optiolla.

Parillisina vuosina Madrid ei ole tehnyt tammikuussa lainkaan hankintoja, sillä myöskään vuosina 2012 ja 2010 ei sisään tuotu uusia pelaajia. Vuonna 2011 Madridiin saapui togolaishyökkääjä Emmanuel Adebayor. Adebayorin lainasopimuksessa oli 14 miljoonan euron osto-optio, jota Real ei aktivoinut.

Kymmenvuotisen tarkastelujakson ensimmäisenä vuonna, tammikuussa 2009 Real Madrid sen sijaan teki kolme talvihankintaa. Tuolloin hankittiin Klaas-Jan Huntelaar Ajaxista 27 miljoonalla eurolla ja Lassana Diarra 20 miljoonalla Portsmouthista.

Kyseisen siirtoikkunan kolmas hankinta oli Inter Turussa viime kaudella pelannut Julian Faubert, joka muistetaan Madridissa parhaiten miehen Santiago Bernabéulla kesken pelin ottamista nokosista.