Tammikuun siirtoikkuna on nyt kiinni. ”Deadline Dayna” tehtiin Espanjassa vielä kaikkiaan kymmenen pelaajasiirtoa. Kaikkiiin siirtoikkunan tapahtumiin ja keskeisiin pelaajasiirtoihin voi tutustua siirtoikkunasivullamme, mutta tiivistämme tähän juttuun kaikki tärkeimmät tapahtumat.

La Liga -seurat panivat tammikuussa yhteensä 367,5 miljoonaa euroa rahaa palaamaan. Tulopuolelle puolestaan kirjattiin 160,35 miljoonaa euroa. Enemmän euroja käytettiin vain Valioliigassa, jossa meni komeasti rikki 400 miljoonan euron raja.

Kaikkein tärkein ja merkittävin hankinta oli tietysti Philippe Coutinhon siirto Liverpoolista Barcelonaan (uutinen). Coutinhon kokonaishinta eri pykälineen on peräti 160 miljoonaa euroa, joka on uusi tammikuun siirtoikkunan maailmanennätys. Ylipäätään vain Neymarin siirto Barcelonasta PSG:hen on ollut kalliimpi.

Tammikuun toiseksi kallein siirto oli Diego Costan siirto Chelseasta Atlético Madridiin 66 miljoonalla eurolla (uutinen). Siirto tosin varmistui jo varhain syksyllä.

Kolmanneksi arvokkain La Ligan pelaajahankinta oli Athletic Bilbaon 32 miljoonalla eurolla Real Sociedadista hankkima Iñigo Martínez. Siirto herätti Espanjassa suurta kohua, sillä pelaajien siirtyminen Baskimaalla yhdestä seurasta verivihollisen leipiin on ollut todella harvinaista (uutinen).

Top 5:n täydentävät Arsenalista 14 miljoonalla Valenciaan siirtyneet Francis Coquelin ja Barcelonan 11,8 miljoonalla hankkima kolumbialaistoppari Yerry Mina. Rahakkaimmat myynnit puolestaan olivat 65 miljoonalla Athletic Bilbaosta Manchester Cityyn lähtenyt Aymeric Laporte ja 40 miljoonalla Kiinaan siirtynyt Villarreal-kärki Cédric Bakambu.

Seura seuralta

Real Madrid oli La Ligan ainoa seura, jonka ovista ei kulkenut tammikuussa pelaajia sen paremmin sisään- kuin ulospäinkään (uutinen). Säästeliäällä linjalla olivat lisäksi Las Palmas, Alavés, Espanyol ja Getafe, joiden ainoat hankinnat olivat ilmaissiirtoja tai lainapelaajia.

Athletic Bilbao oli eittämättä yksi siirtoikkunan onnistujista. Athletic sitoutti tammikuussa jatkosopimuksiin maalivahti Kepa Arrizabalagan ja Iñaki Williamsin, myi Aymeric Laporten jättisummalla Valioliigaan ja kaappasi veriviholliselta Iñigo Martínezin. Tuosta siirrosta poristaan vielä pitkään.

Real Sociedadin oli pakko reagoida nopeasti ja se onnistuikin naaraamaan AS Romasta 6 miljoonalla kokeneen meksikolaistopparin Hector Morenon.

Atlético Madridin päähankinnat tiedettiin jo kesällä. Diego Costan lisäksi seura vahvistui Vitololla.

Real Betis teki kokoluokalleen ison hankinnan, kun se toi sisään Marc Bartran Borussia Dortmundista. Dortmund kuittaa kesällä Betisiltä ”pakollisena osto-optiona” 10 miljoonaa euroa.

 

 

 

Espanyol luopui muutamistakin pelaajistaan, mutta hankki tilalle vain yhden. Erittäin kokenut kolumbialainen keskikenttäpelaaja Carlos Sánchez siirtyi seuraan Fiorentinasta loppukauden lainalle.

Europaikoista kynsin hampain taisteleva Sevilla hankki tammikuussa neljä paperilla pätevänoloista vahvistusta. Andalusiaan siirtyivät puolustajat Guilherme Arana ja Miguel Layún, keskikenttäpelaaja Roque Mesa ja hyökkääjä Sandro Ramírez.

”Sevillan europaikassa tällä hetkellä kiinni oleva” Valencia vahvistui Francis Coquelinin lisäksi myös Atlético-hyökkääjä Luciano Viettolla.

 

Putoamiskurimuksessa piehtaroivat Las Palmas ja Málaga paikkasivat miehistöään tammikuussa antaumuksella. Las Palmasin joukkue täydentyi peräti kuudella pelaajalla, mutta yhdestäkään ei maksettu siirtokorvausta. Jatkuvuus on sitten oma lukunsa, sillä vahvistukset ovat pelkkiä keikkamiehiä. Málagaan uusia pelaajia saapui seitsemän, joista heistäkin suurin osa lainasopimuksilla.

 

Mielenkiintoinen ilmiö siirtoikkunassa olivat luonnollisesti myös kolmen seuran lainaamat saudiarabialaispelaajat. Saudeja saapui tammikuussa Leganésiin, Levanteen ja Villarrealiin (uutinen).