La Liga -kierroksen odotetuin ottelu pelattiin Wanda Metropolitanolla, joka isännöi lyhyen historiansa ensimmäistä Madridin derbyä. Katsojien odotukset tuskin kuitenkaan täyttyivät, sillä viihdearvo jäi lopulta aika matalaksi, eikä maalejakaan nähty.

Kotijoukkue Atlético aloitti ottelun terävästi. Raitapaidat kävivät neljännellä minuutilla ahnaasti kiinni Marcelon harhasyöttöön, ja parin onnekkaan pompun jälkeen pallo päätyi Ángel Correan jalkoihin. Argentiinalainen pani kuitenkin pelivälineen avopaikasta niukasti maalin ohi.

Parinkymmenen minuutin tietämillä tunnelma alkoi lämmetä. Karim Benzema tuupattiin maahan vatsalleen vaparin arvoisesti ja pieni hetki vihellyksen jälkeen Correa teki ranskalaiselle todella tylyn tempun. Atlético-nuorukainen tykitti tahallisen näköisesti pallon suoraan Benzeman takaraivoon, mutta selvisi kuin selvisikin koiruudestaan ilman varoitusta.

32. minuutilla nähtiin pelin toinen ja Real Madridin ensimmäinen maalipaikka. Toni Kroos pelasi hyvän seinäpelin Cristiano Ronaldon kanssa, mutta sai ahdistettuna tökättyä pallon vain maalin sivuverkkoon.

Kolme minuuttia myöhemmin Cristiano Ronaldo ampui terävän vapaapotkun, jonka Jan Oblak torjui kulmapotkuksi. Ote oli siirtymässä koko ajan enemmän ja enemmän valkopaidoille.

Kulmapotkua seurasi hyvä keskitys, josta Sergio Ramos pääsi puskemaan, mutta maalin sijaan seurauksena oli Ramosin verta kentälle. Atléticon Lucas potkaisi Real-kapteenia suoraan nenille, mutta tuomarin pilli ei soinut. Ramos jatkoi peliä tupot nenässään, mutta paita meni vaihtoon.

Jos oli Atléticolla käynyt tuuria jo Correan ja Lucasin tilanteissa, niin kunnolla se sai huoahtaa helpotuksesta Stefan Savicin taklauksen jälkeen. Savic tuli rajusti napit edellä Toni Kroosin nilkoille, mutta selvisi niitistään pelkällä varoituksella.

Lucas Navarrete

@LucasNavarreteM
No red card.

Isco Disco

@MadridistaFacts
Let's recap: Correa blasted the ball at Benzema's head while he was down, Savic nearly broke Kroos' ankle, Lucas just kicked Ramos in the face. But Atleti still have 11 players on the pitch

Arinze

@Ariinzze
The ref really favored Atleti in the first half, man denied us a PK and sending off Savic.

Vaikka Kroos kokikin kovia, oli hän yksi ensimmäisen puoliajan hahmoista.

100% - Toni Kroos completed all of his 41 passes in the first half, at least 20 more than any Atletico player (Gabi, 21/26). Tempo.

Toiselle puoliajalle Real Madrid joutui ilman kapteeniaan Sergio Ramosia, jonka naamaansa saama potku oli ilmeisesti ollut liian kivulias. Ramosin korvasi kentällä Nacho.

Maaleja saatiin edelleen odottaa, ja kamppailua leimasi ennen kaikkea fyysisyys. Pääosaa tässä toimintaelokuvassa näytteli edelleen Atlético, joka pelasi jatkuvasti sääntöjen rajamailla – ja usein ylikin.

Seuraava varoitus nousikin 63. minuutilla Atléticon Saúl Ñiguezille, joka paini väkisin Luka Modricin nurin.

Atléticon pelaajista varoitustilastoon saatiin seuraavaksi Koke ja Juanfran. Maalitilanteita ottelu ei vain tahtonut tarjota täpötäydelle Metropolitanolle.

Kun 76. peliminuutilla koko ottelussa oli edelleen tilastoituna vain yksi laukaus kohti maalia (Cristiano Ronaldon vapari), päättivät valmentajat panna hyökkääjät vaihtoon. Real vaihtoi Karim Benzeman Marco Asensioon, ja Diego Simeone otti kärkiparinsa Antoine Griezmann-Correa penkille. Kaksikon tilalle juoksivat Fernando Torres ja Kevin Gameiro.

Tuplavaihto piristikin Atléticon peliä hetkellisesti, sillä vain hetkeä myöhemmin nähtiin ottelun paras maalipaikka. Gameiro nosti pallon yli Kiko Casillan, mutta Raphael Varane puski pallon hieman ennen maaliviivaa yli maalin kulmapotkuksi.

Sen jälkeen otteen otti jälleen Real Madrid. Cristiano Ronaldon vapaapotku pakotti Jan Oblakin jälleen töihin ja kulmapotkuistaan vieraat loivat myös hyvää mylläkkää Atléticon maalille. Yhdestä torikokouksesta laput nousivat Lucasille ja Nacholle.

86. minuutilla Kroos laukoi painokkaasti rankkarialueen takaa, ja Oblakille kirjattiin pelin kolmas torjuntansa (kaikki kudit tulivat alueen ulkopuolelta). Slovenialainen sylki pallon eteensä, mutta Diego Godín siivosi maalinedustan ennen kuin Isco ehti palloon.

Kellossa oli 88 minuuttia ja risat, kun Cristiano Ronaldo sai rankkarialueella pallon vetopaikkaan, mutta Lucas liukui oikea-aikaisesti pallon tielle. Diego Godín otti suunsoitosta jo Atléticon kuudennen varoituksen.

Suureksi klassikoksi ei Wanda Metropolitanon ensimmäinen derby noussut, ja tuloksena olikin La Ligan ensimmäinen 0-0 Atlético Madrid-Real Madrid -ottelussa 24 vuoteen. Joukkueista Real Madrid oli huomattavasti lähempänä voittoa, mutta sekään ei saanut yhtään laukausta kohti maalia rankkarialueen sisäpuolelta. Atlético pärjäsi vain fyysisyydessä (tuomarin suotuisien päätösten ansiosta), sillä rikkeet kirjattiin Atléticon ”eduksi” 19-6.

Barcelonalle pistejako kelpaa varmasti kaikkein parhaiten, sillä sen etumatka Real Madridiin kasvoi jo kymmeneen piteeseen.