Real Madrid joutuu tulemaan odotettua pidempään toimeen ilman luotettavaa laitapuolustajaansa Dani Carvajalia. Carvajal on käytännössä ainoa Madridin avauskokoonpanon runkomies, jolle seuran kokoonpanosta ei löydy luontaista kokenutta korvaajaa. Nyt sydänlihastulehdus pitää Espanjan maajoukkuepuolustajan sivussa kentiltä näillä näkymin ainakin joulukuulle. Tosin kahden kuukauden huiliakin pidetään optimistisena arviona.

Carvajalin sydänlihastulehdusta hoidetaan levolla. Ensin viruksesta täytyy päästä eroon, mutta sen jälkeenkin on fyysistä rasitusta vältettävä. Marcan mukaan tavallinen toimistotyöntekijä voisi palata vastaavan taudin jälkeen työpaikalleen kahdessa – kolmessa viikossa, mutta huippu-urheilijan levon tarve on huomattavasti pidempikestoinen.

25-vuotias Carvajal pelasi edellisen kerran Mestarien liiga -ottelussa Borussia Dortmundia vastaan, antaen ottelussa myös maalisyötön. Hän harjoitteli viimeksi viime lauantaiaamuna. Pari tuntia treenien jälkeen lääkärit tekivät diagnoosin Carvajalin sydänvaivasta ja määräsivät tämän välittömään ja täydelliseen pakkolepoon.

Carvajalin oltua poissa sunnuntain ottelusta Espanyolia vastaan 18-vuotias marokkolainen Achraf Hakimi pääsi tekemään Real Madrid -debyyttinsä. Nyt Hakimille on luvassa kosolti lisää vastuuta.

Real Madridin pelaajista sairastuvalla ovat myös Gareth Bale, Karim Benzema ja Theo Hernández.