Kovan kritiikin kohteena ollut FC Barcelonan seurapresidentti Josep Maria Bartomeu vastasi katalonialaismedia Sportin kysymyksiin kesällä tapahtuneesta jättisiirrosta, jossa Neymar vaihtoi Barcelonan Paris Saint-Germainiin.

Tunnetko, että Neymar petti sinut?

Asian hoitaminen häiritsi meitä liikaa. Olisin tykännyt enemmän, jos he olisivat kertoneet meille ajoissa, että ”me lähdemme”. Olisimme saaneet etsiä korvaajaa normaaleilla markkinoilla. Tapa jolla siirto tehtiin, ei ollut oikea.

Käyttäytyivätkö he huonosti?

Kun katsomme historiaa, Barcelona etsii uloskäyntiä pelaajille, jotka tahtovat pois (Cesc Fabregas, Pedro, Alexis Sánchez). Emme estä pelaajiamme lähtemästä. Asia olisi ollut samoin Neymarin kanssa. Olisimme saaneet [Ousmane] Dembélén parempaan hintaan.

Olisit halunnut Neymarin jäävän?

On aina parempi, jos joukkueessa on taitoa, mutta asian suhteen ei saa olla liian pessimistinen. Kyseessä on mahdollisuus Barcelonalle rikkoa ”tridente” (Neymar, Lionel Messi ja Luis Suárez) ja panostaa kollektiiviseen pelaamiseen. Olimme Luis Enriquen projektissa, mutta nyt meillä on Ernesto Valverde. Luotamme häneen täysin ja hän uskoo Barcelonan malliin ja La Masian pelaajiin.

Miksi Neymarin lähtö on mahdollisuus?

Tridenten takia. Se on toiminut todella hyvin, mutta siinä on myös omat seuraukset. Tämä on mahdollisuus palata kollektiiviseen jalkapalloon keskikentällä. Se on perinteinen Barcelonan vahvuus.

Oliko Neymar ongelma?

Ei, mutta hänen lähtönsä vahvistaa malliamme, jossa emme luota vain tridenteen koko ajan. Tämän lisäksi saimme rahaa. Tienasimme 105 miljoonaa euroa. Jalkapallossa on paljon sijoituskohteita, joten katsotaan, mitä tulemme tekemään. Tämä on mahdollisuus uuteen projektiin uuden valmentajan kanssa. Emme voi olla pessimistisiä. Lopetetaan pessimisteinä oleminen.

Huolestuttaako sinua?

Ihmiset ajattelevat, että Neymarin lähtö heikentää joukkuetta. Asia on päinvastoin. Meidän tulee ottaa hyöty irti tästä ja vahvistaa joukkuettamme.

Milloin Pelaajat tiesivät Neymarin lähdöstä?

Asia tuli ilmi kiertueemme alussa.

Eikö seura keskustele pelaajiensa kanssa?

Keskustelemme jatkuvasti.

Missä vaiheessa tilanne oli peruuttamaton?

Miamissa kaikki oli selvää. Kritisoin itseäni siitä, että annoimme Neymarin ja hänen isänsä hämäryyden hämätä meitä liian pitkään.

Milloin juttelit Neymarin kanssa viimeisen kerran?

Lentokoneessa matkallamme Miamiin.

Yrititkö saada hänet jäämään?

Sanoin: ”Kerro, mitä aiot tehdä. Meidän tulee organisoida asiamme.”

Mitä Neymar-tapauksesta opittiin?

Meidän tulee nostaa ulosostopykäliämme.