Espanjalainen Ernesto Valverde, 53, julkistettiin Barcelonan uudeksi päävalmentajaksi toukokuun loppupuolella. Luotsi on heti suurten valintojen äärellä, kun hän joutuu paneutumaan Barcelonan keskikenttätilanteeseen.

Espanjalaisvalmentaja ei voi tarjota kaikille keskikenttäpelaajille peliaikaa, koska heitä on liian paljon.

Jos mukaan lasketaan Carles Aleñá, joka pyöri edustusjoukkueen mukana suurimman osan kevätkaudesta, Barcelonan kokoonpanossa on 11 pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan keskikentällä.

Kymmenen muuta pelaajaa ovat Sergio Busquets, Javier Mascherano, Andrés Iniesta, Ivan Rakitić, Denis Suárez, André Gomes, Rafinha, Arda Turan, Sergi Roberto sekä lainalta palaava Sergi Samper. Jos katalaaniseura aikoo vielä kulkuttaa Marco Verrattin Paris Saint-Germainista, lukumäärä nousee 12:een.

Kaikki viittaa siihen, että Barcelonan pitää hankkiutua eroon vähintään kahdesta edellä mainitusta pelaajasta. Huhuja kantautuu jo lähes kaikkialta Etelä-Euroopasta.

Muuttamista uusiin maisemiin

El Desmarque uutisoi kesäkuun alussa Arsenalin osoittamasta kiinnostuksesta Arda Turania, 30, kohtaan. Kaksi vuotta sitten saapunut turkkilainen ei ole onnistunut lyömään itseään läpi Kataloniassa. Vaikka hyökkäyksessä on nähty valonpilkahduksia, keskikentällä Turan ei ole enää löytänyt itseään.

Sportin mukaan myös Rafinha, 24, harkitsee muuttamista epävarman tilanteen vuoksi. Brasililainen haluaa, että Tite, 56, leimauttaa hänen kisapassinsa, kun Canarinho matkustaa Venäjän MM-turnaukseen. Istumapaikkaa lentokoneeseen ei kuitenkaan heru, jos vastuuta ei seurajoukkueessa tule.

Rafinhan agentti/isä Mazinho, 51, nähtiin Valenciassa viime viikolla keskustelemassa seuran urheilutoimenjohtajan kanssa.

Espanjalaislehti Sport kertoo myös, että AS Roman urheilutoimenjohtaja Monchi, 48, on huomannut Denis Suárezin, 23, tukalan tilanteen. Vaikka Barça on lähteen mukaan tehnyt selväksi, ettei se aio myydä Suárezia, Serie A -seura on kyennyt osoittamaan vakavaa kiinnostusta pelaajaa kohtaan.

Corriere dello Sportin mukaan Juventuksen manageri Massimiliano Allegri, 49, keskittyy kesällä vahvistamaan keskikenttäänsä. Espanjalaismedia Marca kertoo, että Allegrin kiikarissa on ollut myös Andrés Iniesta. 17 edellistä vuotta Barcelonaa edustanut Iniesta aikoo kuitenkin todennäköisesti pelata sopimuksensa loppuun Espanjassa.

Tilanne ensi kaudella

Näillä näkymin seuraan olisi jäämässä noin kymmenen pelaajaa keskikentän tienoille, ja lähtökohtaisesti Barcelona pyrkii peluuttamaan MSN-vitjan alapuolella kolmen miehen keskikenttää.

Sergi Roberto, 25, saattaa palata keskikentälle, koska Barcelona etsii aktiivisesti oikeaa laitapuolustajaa. Mundo Deportivo tietää, että Arsenalin Héctor Bellerín, 22, on valmis palaamaan kasvattajaseuraansa, ja portugalilaisen zerozero.pt:n mukaan Benfican Nélson Semedo, 23, on lähellä siirtymistä Barcelonaan.

Mascheranoa, 33, käytetään erittäin harvoin keskikentällä, ja hän jatkaa todennäköisesti puolustuslinjassa myös Valverden alaisuudessa.

Verrattin, 24, tuominen seuraan voi aiheuttaa reagointia Camp Noun toimistossa. Koska MM-kilpailut ovat edessä tulevan kauden jälkeen, harvat pelaajat ovat valmiita viettämään näytönpaikkaansa pehmustetuilla vaihtopenkeillä.

Verratti nousisi todennäköisesti suoraan avaukseen. Barcelonan keskikentän keskusta ei vakuuttanut viime kaudella, ja italialaisen Mediaset Premiumin tietojen mukaan Blaugrana on tarjonnut 100 miljoonaa euroa PSG:n keskikentän maestron palveluksista.

Kukaan ei maksa sataa miljoonaa euroa vaihtomiehestä.