Espanjan maajoukkueen ja FC Barcelonan laitapuolustaja Jordi Alba kertoi haluavansa jäädä seuraan, vaikka häneen on kohdistunut paljon siirtohuhuja viime aikoina. Yhdessä huhussa häntä oltiin viemässä Atlético Madridiin lainalle, jotta Barcelona saisi Theo Hernándezin hankittua itselleen.

28-vuotiaan Alban tilanne ei ole ollut paras mahdollinen tämän kauden aikana. Hänen peliaikansa on ollut aiempia kausia pienempi. Tilanne on turhauttanut pelaajaa, mutta hän ei tahdo vaihtaa seuraa.

– On selvää, että mitä enemmän pelaan sitä parempi. Unelmani on kuitenkin aina ollut edustaa Barcelonaa ja pysyä täällä kauan aikaa. Emme ole puhuneet siitä (valmentajan kanssa), mutta jalkapalloilija tahtoo aina pelaja ja viime aikoina en ole päässyt pelaamaan niin usein, mitä olisin tahtonut.

Barcelona on pelannut tällä kaudella usein 3-4-3 -taktiikalla. Tuo systeemi ei sopinut Alballe ja vaikutti suoranaisesti hänen saamaan vastuuseen.

– Pelisysteemin muutos vaikutti asioihin paljon. Pidin siitä tai en, niin minun on hyväksyttävä se. En tahdo etsiä tekosyitä, mutta pääasia on, että saan tällä hetkellä peliaikaa ja haluan voittaa La Ligan ja Cope del Reyn.