Sevilla FC on julkaissut kotisivuillaan tiedotteen, jonka mukaan se vaatii La Ligaa ja sen kilpailuvaliokuntaa tuomitsemaan Real Madridin kapteenin Sergio Ramosin eleet torstaisessa cup-ottelussa Sevilla-Real Madrid. Toppari tuuletti provosoivasti kotiyleisön suuntaan ammuttuaan rankkarista niin sanotulla ”Panenkalla” vieraille 2-3 -tasoitusmaalin. Ottelu päättyi lopulta tasalukemiin 3-3, ja Real eteni yhteismaalein 6-3 Copa del Reyn puolivälieriin.

Ramosin tuulettelu yleisön suuntaan poiki katsomost myös kärkkään vastareaktion, kuten allaolevasta kuvasta näkyy.

Omar..

@omariQ_0

Sevilla FC

@SevillaFC_ENG
The club asks @LaLigaEN for @SergioRamos's gestures to be denounced and asks its fans to put an end to the insults
😐

Heiluvien keskisormien lisäksi Ramosia pilkattiin ja tälle laulettiin stadionilla äänekkäitä ”kuolemantoivotuksia”. Sevilla FC tuomitseekin kannanotossaan myös kotikannattajien käytöksen jyrkästi. Sevillan mukaan moinen loukkaava käytös vahingoittaa seuran imagoa ja voi poikia vakavia rangaistuksia. Sen sijaan seura toivoo kannattajiltaan kunnioitusta vastustajiaan kohtaan.

Sevilla oli lähellä katkaista Real Madridin huhtikuussa alkaneen tappiottoman putken, mutta Karim Benzeman lisäajan tasoitusmaali piti sarjan vielä hengissä. Sunnuntaina sarjassa toisena oleva Sevilla saa uuden yrityksen, kun sarjajohtaja Real saapuu toistamiseen saman viikon aikana sen vieraaksi.

Sergio Ramos on Sevillan kasvatti, joka siirtyi vuonna 2005 Real Madridiin. Siirron jälkeen Ramosin palkintokaappi on täyttynyt vinhaa vauhtia niin seuran saamista kuin henkilökohtaisistakin palkinnoista.