Real Sociedad yrittää kääntää kahden maalin tappioaseman edukseen Barcelonaa vastaan. Panoksena on paikka Copa del Reyn loppuottelussa.

Poissaolot

Real Sociedad

Íñigo Martínez (pelikielto)

Barcelona

Oier Olázabal (loukkaantunut)
Carles Puyol (loukkaantunut)
Jonathan dos Santos (loukkaantunut)
Neymar (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Real Sociedad

Real Sociedad – Levante 0-0 (La Liga)
Barcelona – Real Sociedad 2-0 (Copa del Rey)
Atlético Madrid – Real Sociedad 4-0 (La Liga)

Barcelona

Sevilla – Barcelona 1-4 (La Liga)
Barcelona – Real Sociedad 2-0 (Copa del Rey)
Barcelona – Valencia 2-3 (La Liga)

Arvio

Real Sociedadin ja Barcelonan väliseen ratkaisevaan välieräotteluun lähdetään Barcan 2-0-johtoasemasta. Ensimmäisessä osassa Sociedad oli kohtuullisen epäonninen, mutta tilanne on nyt mikä se on. Sociedadin on tehtävä kaksi maalia päästäkseen jatkoajalle, ja jos Barcelona onnistuu maalinteossa, Sociedadin on tehtävä neljä.

Sociedadin kokoonpanosta puuttuu ensimmäisessä osassa suoran punaisen ottanut Íñigo Martínez, mikä heikentää kotijoukkueen keskuspuolustusta.

Barcelonan tärkeistä pelaajista Carles Puyol on jälleen loukkaantumisen vuoksi sivussa. Pelikieltoa viime viikonloppuna sovittaneet Javier Mascherano ja Jordi Alba sen sijaan nähtäneen kokoonpanossa. Mielenkiintoisin pelaaja kokoonpanossa on Neymar, joka ei tosin ole vielä saanut Barcelonan lääkäreiltä pelilupaa. On silti mahdollista, että brasilialainen pelaa muutaman minuutin, sillä tärkeään Mestarien liigan otteluun on alle viikko aikaa.

Mikäli Sociedad lähtee otteluun tosissaan, sen on alusta asti nostettava riskitasoaan selvästi. Luvassa on viihdyttävä peli, jonka Sociedad voi hyvinkin voittaa. Riittääkö se loppuotteluun? Todennäköisesti ei.