Barcelonan kannattajat ovat piakkoin saamassa hyviä uutisia siirtomarkkinoilta. Ainakin jos paikallista Mundo Deportivoa on uskominen.

MD kertoo, että Ousmane Dembélén Barcelona-siirto on hyvin lähellä toteutumista. MD:n tietojen mukaan neuvotteluissa on otettu ratkaiseva askel aivan viime tuntien aikana.

Se on jo ollut pari viikkoa selvää, että Dembélé haluaa siirtyä. Nuori ranskalainen on nimittäin asettunut harjoituslakkoon Borussia Dortmundissa. Kyse onkin ollut lähinnä siirtokorvauksen suuruudesta. Dortmund itse maksoi Dembéléstä vuosi sitten 15 miljoonaa euroa. Nyt seura vaatii 130 miljoonaa, ja on aiemmin hylännyt Barcan tekemän 100 miljoonan euron tarjouksen.

MD:n mukaan 100 miljoonaa on edelleen se perushinta, jonka Barcelona olisi valmis maksamaan. Neuvotteluissa on kuitenkin lehden tietojen mukaan viilattu ylimääräistä 30 miljoonan korvausta, jonka Barcelona maksaisi saksalaisseuralle tiettyjen ehtojen täyttyessä. Vielä hetki sitten Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke sanoi, että siirron toteutumisen todennäköisyys on noin 50 prosenttia. Tuoreimpien tietojen valossa vaikuttaisi siltä, että todennäköisyys on kasvanut.

20-vuotias Dembélé on erittäin nopea ja ketterä pelaaja. Hänelle kirjattiin viime bundesliigakaudella ylivoimaisesti eniten 1v1-haastoja (105). Onnistumisprosenttikin (57) oli kohtuullisen hyvä.

Dembéléstä tekee halutun pelaajan se, että mies pystyy ohitusten jälkeen myös jatkamaan tehokkaasti peliä vastustajan kenttäkolmanneksella. Viime bundesliigakaudella vain neljä pelaajaa loi enemmän maalipaikkoja kuin Dembélé (63). Maalisyöttötilastossa Dembélé (12) sijoittui sarjassa toiseksi. Maalinteko sen sijaan kaipaa vielä lisää paukkuja. Viime liigakaudella nuorukainen osui kuusi kertaa.