Zinédine Zidane erosi viime viikolla Real Madridin päävalmentajan paikalta.

Zidane julkaisi AS:ssä kirjeen, jossa hän kertoi syyt päätökselleen. Zidanen mielestä Real Madridin seurajohto ei antanut hänelle tarpeeksi luottamusta.

– Olen päättänyt poistua Real Madridista ja kerron, miksi päädyin siihen päätökseen. Lähden, mutta en hyppää pois laivasta, enkä ole väsynyt valmentamiseen. Toukokuussa 2018 lähdin, koska kahden ja puolen vuoden jatkuvan menestyksen vuoksi tunsin Real Madridin tarvitsevan jotain uutta pysyäkseen huipulla. Nyt syyt ovat erilaiset. Lähden, koska tunnen, ettei Real Madrid anna minulle tarvitsemaani luottamusta. Seura ei tarjonnut minulle tukea rakentaa jotain uutta lyhyellä tai pitkällä tähtäimellä, Zidane sanoi.

Real Madrid ei voittanut päättyneellä kaudella ainuttakaan pokaalia.

– Tunnen, miten jalkapallo ja Real Madrid toimivat. Sinun on lähdettävä täältä, kun et voita. Täällä on kuitenkin unohdettu yksi tärkeä asia. Nimittäin se, ettei tätä menestystä ole rakennettu yhdessä päivässä. Olen synnynnäinen voittaja ja olin täällä voittaakseni pokaaleja, mutta siitä huolimatta puhumme ihmisistä, tunteista ja elämästä ja minusta tuntuu, ettei niitä ole kunnioitettu tai ymmärretty.

Real Madridin seurajohto paljasti tiettävästi medioille kesken kauden antavansa Zidanelle potkut heikkojen tuloksien vuoksi. Zidane ei pitänyt siitä.

– Minuun sattui paljon, kun luin tappion jälkeen mediasta saavani potkut, jos en voittaisi seuraavaa ottelua. Se sattui niin minua kuin koko joukkuettakin, koska seuran sisältä medialle annetut viestit loivat tahallaan joukkueessa negatiivisia fiiliksiä, epäilyksiä ja väärinymmärryksiä. Onneksi hieno joukkueeni oli sitoutunut minuun. He pelastivat minut upeilla voitoilla, koska he uskoivat minuun ja tiesivät minun uskovan heihin.