Athletic Bilbaon tähtihyökkääjä Iñaki Williams ei ole kiinnostunut edustamaan Ghanaa, vaikka hänelle ei ole auennut paikkaa Espanjan maajoukkueesta.

Williams, 27, on syntynyt Espanjassa ghanalaisille vanhemmille ja viettänyt koko uransa Baskimaassa. Hän on pelannut Athleticin edustusjoukkueessa yli 300 ottelua, mutta Espanjan A-maajoukkueessa hänen toistaiseksi ainoa pelinsä on toukokuussa 2016 pelattu ystävyysottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Ghana on tavoitellut Williamsia useasti riveihinsä, mutta hänestä ei tuntuisi oikealta edustaa Black Starsia perhetaustastaan huolimatta.

– Ghana yritti vakuuttaa minut, mutta minä synnyin Espanjan Bilbaossa. En ikinä unohda perheeni juuria, mutta tunnen olevani baski, enkä voi huijata ketään. Minä viihtyisin varmasti Ghanan kanssa, mutta minun ei pitäisi pelata siellä, kommentoi Williams The Guardianille.

– Vanhempani ovat Accrasta ja nautin siellä käymisestä, mutta minä en syntynyt tai varttunut siellä. Minun kulttuurini on täällä, ja on olemassa pelaajia, joille se (Ghanan edustaminen) merkitsisi enemmän.

– Minusta ei olisi oikein viedä paikkaa sellaiselta, joka todella ansaitsee sen ja tuntee itsensä sataprosenttisesti ghanalaiseksi.