Kun Barcelona taipui sunnuntaina Supercopan loppuottelussa Athletic Bilbaolle maalein 2-3, oli ottelu historiallinen myös kapteeni Lionel Messille. Ei kuitenkaan missään hyvässä mielessä, vaan siksi, että Messi sai ottelussa koko pitkän seurajoukkueuransa ensimmäisen ulosajon.

Messin suora punainen oli seurausta siitä, kuinka hän huitaisi Athletic Bilbaon hyökkääjä Asier Villalibreä kasvoihin vajaan 40 metrin päässä Barcelonan maalista, pallon ollessa kaukana tilanteesta. Messin hölmö rike katkaisi Barcelonan viimeisen rynnistyksen, ja poiki miehelle kaiketi ainakin kahden ottelun pelikiellon.

23-vuotiaan Villalibren mielestä ulosajossa ei ollut pienintäkään epäselvyyttä, ja samoilla linjoilla olivat pelin jälkeen myös erotuomariasiantuntijat. Varmuuden vuoksi Jesús Gil Marín pyysi mielipiteen myös VAR-tuomarilta.

– Laitoin kroppani Messin tielle, jottei hän pääsisi eteenpäin. Hän suuttui ja vei kätensä naamalleni. Minusta se oli selkeä aggressio, Villalibre arvioi pelin jälkeen AS:n mukaan.

Villalibre sai itsekin jatkoajalla varoituksen. Barcelona protestoi tuomarille vastustajansa tekemistä lukuisista rikkeistä, muta Villalibren mielestä ne kuuluvat peliin, ja tuomari hoitaa oikeuden jakamisen.

– Minusta meidän ei tarvitse alkaa käydä polemiikkia. Kaikki joukkueet rikkovat, ja Barcelonakin rikkoi meitä. Avainasia on olla luovuttamatta, Villalibre korosti.

Nuoren hyökkääjän panos ottelussa oli suuri, sillä hän viimeisteli aivan varsinaisen peliajan lopussa Athleticin 2-2-tasoituksen, oltuaan kentällä vasta seitsemän minuuttia. Maali syntyi Iker Muniainin vapaapotkun jälkeen.

– Meidän piti panna sillä hetkellä kaikki likoon, ja niin teimmekin. Pallo tuli minulle, panin jalkani väliin, ja se meni maaliin.

[readmore from=Espanjan-Supercup]

Villalibre toimi pelin jälkeen myös Athleticin mestaruusjuhlien seremoniamestarina, kun hän toi kentälle trumpetin ja soitti Athleticin kannatuslauluja.

– Kaikkein hienointa oli juhlia voittoa yhdessä, hän kuvaili tuntojaan.

– Joukkue on erittäin onnellinen. Minusta me ansaitsimme Supercopan voiton. Emme luovuttaneet millään hetkellä, ja se on tärkeintä. Osoitimme luonnetta ja saavutimme voiton.

Lähde: AS