Espanjan Supercup 2021 tullaan muistamaan paitsi Athletic Bilbaon mestarillisesta suorituksesta, niin myös Lionel Messin lopun tulistumisesta. Barcelona oli maalin tappiolla jatkoajan lopulla, kun Messin hermo petti.

Barca haki vimmatusti tasoitusta ja pallottomana ollut Messi eteni kohti hyökkäystä tarpeettoman kovia otteita käyttäen. Oltiin noin 35 metrin päässä maalista, kun Messi huitaisi ensin vasemmalla ja sitten oikealla kädellään Athleticin Asier Villalibreä päähän. Villalibre oli pelastanut tasoitusmaalillaan Athleticin jatkoajalle. Messin lyönnin jälkeen Villalibre jäi maahan tuskissaan makaamaan, ja Barcelonan hyökkäys katkesi.

Suora ulosajo – ja ylipäätään ulosajo – oli Messin pitkän ammattilaisuran ensimmäinen seurajoukkuetasolla. Ulosajotta selviäminen näin pitkään oli komea saavutus, sillä Messi pelasi 753. otteluaan Barcelonan edustusjoukkueessa. Nyt punainen kortti oli kuitenkin erittäin oikeutettu.

OptaJose

@OptaJose
1 - After 753 appearances in all competitions, Lionel Messi has been sent off in a game for Barcelona for the first time. Red.

Reilun 15 vuoden takaa löytyy kuitenkin yksi ottelu Barcelonan B-joukkueesta, kun Messi ajettiin suoralla punaisella ulos. Tuolloin Barca B kohtasi Espanjan kolmannella sarjatasolla Peña Sportin, ja Messi oli vasta 18-vuotias.

Argentiinan maajoukkueessa Messi on ajettu ulos kahdesti, molemmilla kerroilla suoralla punaisella. Ensimmäinen punalappu nousi jo debyyttimaaottelussa, harjoituspelissä Unkaria vastaan elokuussa 2005. Toinen seurasi Copa Américan pronssiottelussa Chileä vastaan heinäkuussa 2019.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
PRIMERA EXPULSIÓN DE MESSI EN UN PARTIDO OFICIAL CON EL BARCELONA.

Messi no era expulsado en el fútbol español desde hacía 15 años. Fue en un partido de Segunda División B entre el Peña Sport y el Barcelona B.

Con Argentina ha sido expulsado en dos ocasiones.

Suora ulosajo merkitsee sitä, että Messi on ainakin kaksi seuraavaa ottelua pelikiellossa. Hän ei siis pelaa torstaina Barcelonan ensimmäisessä cup-ottelussa Cornelláa vastaan eikä sunnuntain La Liga -ottelussa Elcheä vastaan.

AS:n erotuomariasiantuntijan Eduardo Iturralde Gonzálezin mukaan punaisessa kortissa ei ollut mitään epäselvää, sillä Messi liikutti käsivartensa Villalibreä kohti. Saman näkemyksen vahvistaa myös erotuomarin otteluraportti.

– 120. minuutilla pelaaja (10) Messi Cuccittini, Lionel Andrés ajettiin ulos seuraavasta syystä: vastustajan lyöminen käsivarrella käyttäen liiallista voimaa pallon ollessa pelissä, mutta ei pelaajien pelietäisyydellä, tuomari Jesús Gil Manzano kirjoitti.

[readmore from=Messi-Lionel]

Juuri siksi, koska pallo ei ollut Messin pelattavissa, on minimirangaistus AS:n mukaan kahden ottelun pelikielto. Kilpailuvaliokunta voi kuitenkin määrätä Messille myös neljän ottelun pelikiellon.

Mikäli Messin temppu tulkitaan ”väkivaltaiseksi peliksi”, voi pelikielto olla paljon kovempikin. Tuolloin minimirangaistus on neljän ottelun pelikielto ja maksimi peräti 12 ottelua.