753 seuraottelua ja ensimmäinen ulosajo – näin pitkä pelikielto Lionel Messiä odottaa

© Kuva: Getty Images

Espanjan Supercup 2021 tullaan muistamaan paitsi Athletic Bilbaon mestarillisesta suorituksesta, niin myös Lionel Messin lopun tulistumisesta. Barcelona oli maalin tappiolla jatkoajan lopulla, kun Messin hermo petti.

Barca haki vimmatusti tasoitusta ja pallottomana ollut Messi eteni kohti hyökkäystä tarpeettoman kovia otteita käyttäen. Oltiin noin 35 metrin päässä maalista, kun Messi huitaisi ensin vasemmalla ja sitten oikealla kädellään Athleticin Asier Villalibreä päähän. Villalibre oli pelastanut tasoitusmaalillaan Athleticin jatkoajalle. Messin lyönnin jälkeen Villalibre jäi maahan tuskissaan makaamaan, ja Barcelonan hyökkäys katkesi.

Suora ulosajo – ja ylipäätään ulosajo – oli Messin pitkän ammattilaisuran ensimmäinen seurajoukkuetasolla. Ulosajotta selviäminen näin pitkään oli komea saavutus, sillä Messi pelasi 753. otteluaan Barcelonan edustusjoukkueessa. Nyt punainen kortti oli kuitenkin erittäin oikeutettu.

Reilun 15 vuoden takaa löytyy kuitenkin yksi ottelu Barcelonan B-joukkueesta, kun Messi ajettiin suoralla punaisella ulos. Tuolloin Barca B kohtasi Espanjan kolmannella sarjatasolla Peña Sportin, ja Messi oli vasta 18-vuotias.

Argentiinan maajoukkueessa Messi on ajettu ulos kahdesti, molemmilla kerroilla suoralla punaisella. Ensimmäinen punalappu nousi jo debyyttimaaottelussa, harjoituspelissä Unkaria vastaan elokuussa 2005. Toinen seurasi Copa Américan pronssiottelussa Chileä vastaan heinäkuussa 2019.

Suora ulosajo merkitsee sitä, että Messi on ainakin kaksi seuraavaa ottelua pelikiellossa. Hän ei siis pelaa torstaina Barcelonan ensimmäisessä cup-ottelussa Cornelláa vastaan eikä sunnuntain La Liga -ottelussa Elcheä vastaan.

AS:n erotuomariasiantuntijan Eduardo Iturralde Gonzálezin mukaan punaisessa kortissa ei ollut mitään epäselvää, sillä Messi liikutti käsivartensa Villalibreä kohti. Saman näkemyksen vahvistaa myös erotuomarin otteluraportti.

– 120. minuutilla pelaaja (10) Messi Cuccittini, Lionel Andrés ajettiin ulos seuraavasta syystä: vastustajan lyöminen käsivarrella käyttäen liiallista voimaa pallon ollessa pelissä, mutta ei pelaajien pelietäisyydellä, tuomari Jesús Gil Manzano kirjoitti.

Juuri siksi, koska pallo ei ollut Messin pelattavissa, on minimirangaistus AS:n mukaan kahden ottelun pelikielto. Kilpailuvaliokunta voi kuitenkin määrätä Messille myös neljän ottelun pelikiellon.

Mikäli Messin temppu tulkitaan ”väkivaltaiseksi peliksi”, voi pelikielto olla paljon kovempikin. Tuolloin minimirangaistus on neljän ottelun pelikielto ja maksimi peräti 12 ottelua.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.