Athletic ja Barcelona kohtasivat toisensa sunnuntai-iltana Supercopan yksiosaisessa finaalissa Sevillassa. Athletic voitti Supercopan mestaruuden jatkoajan jälkeen maalein 3-2.

Altavastaajana finaaliin lähteneellä Athleticilla ei ollut avausjaksolla sen suurempaa hätää Barcelonan kanssa.

Marcelinon alaisuudessa vakuuttavasti edelliset ottelut pelannut baskiryhmä prässäsi hyvin korkealta ja onnistuikin aiheuttamaan Barcelonalle pallonmenetyksiä vaarallisissa paikoissa.

Barcelona teki ottelun avausmaalin 40. minuutilla. Pallo kimposi Athletic-puolustajista Antoine Griezmannille ja ranskalaishyökkääjä laukoi boksin keskeltä Barcelonan johtoon.

Barcelonan johto ei kestänyt kuitenkaan minuuttia pidempään. Iñaki Williams löysi syötöllään boksiin juosseen Óscar de Marcosin ja Athletic-ikoni siirsi pallon ohi Marc-André ter Stegenin.

Tunnin kohdalla Raúl García puski Athleticin johtoon, mutta Real Madridin maaleillaan Supercopassa pudottanut hyökkääjä oli paitsioasemassa ja osuma hylättiin.

Griezmann vei Barcelonan toistamiseen johtoon vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jordi Alba syötti maalin eteen juosseelle Griezmannille ja hyökkääjällä oli helppo työ viedä Barcelona maalin etumatkalle.

Athletic ei kuitenkaan luovuttanut ja Asier Villalibre puski baskit tasoihin lisäajalla erikoistilanteesta.

Jatkoajan alussa Williams laukoi upeasti Athleticin johtoon. Hyökkääjän laukaus lähti boksin rajalta ja meni tolpan kautta yläkulmaan. Maali oli 26-vuotiaalle Williamsille kauden viides.

Juuri ennen ensimmäisen jatkoajan päättymistä Dani García ja Frenkie de Jong löivät pahannäköisesti päänsä yhteen, mutta kummatkin kykenivät jatkamaan ottelua ilman sen suurempia ongelmia.

Jatkoajan lopussa Leo Messi sai suoran punaisen kortin lyötyään Villalibreä naaman seudulle. Tuomari käväisi katsomassa tilanteen VAR:lta ja antoi Messille punaisen kortin.

Athleticille pokaali oli ensimmäinen viiteen ja puoleen vuoteen. Seura voitti edellisen pokaalinsa elokuussa 2015, kun baskiseura kukisti juuri Barcelonan Supercopassa.