23-vuotias Athletic Bilbaon oma kasvatti Asier Villalibre oli yksi ottelun hahmoista, kun Athletic juhli sunnuntaina Espanjan Supercupin voittoa. Voitto heltisi maalein 3-2 Barcelonasta, voittomaalin synnyttyä vasta jatkoajalla (lue raportti ottelusta).

Villalibre otettiin kentälle 83. minuutilla kokeneen Raúl Garcían tilalle. Barcelona johti tuolloin peliä 2-1, mutta Villalibre ohjasi lähietäisyydeltä Athleticille tasoitusmaalin pelin 90. minuutilla ja vei ottelun jatkoajalle.

Voittomaalin teki jatkoajan kauniilla kudillaan Iñaki Williams, mutta Villalibrekin oli isossa roolissa toisessa jatkoajan tärkeässä tapahtumassa. Juuri häntä Lionel Messi nimittäin huitaisi, saaden teostaan seurajoukkueuransa ensimmäisen ulosajon.

Villalibre ei todellakaan tyytynyt statistin rooliin mestaruusjuhlissakaan, vaan toimi ilomielin seremoniamestarina Sevillassa. Yleisöä ei Supercopaankaan päässyt, joten juhlat piti viritellä joukkueen kesken. Ja mikäpä olisi sytyttänyt Athleticia paremmin kuin se, että Asier Villalibre kaivoi esiin trumpetin, jolla hän soitti Athleticin hymniä, jota muu joukkue tunteella hoilotti. Monitaituruudesta oli totisesti hyötyä.

Athletic Club

@AthleticClub
🔴⚪️ ¡𝗘𝗦𝗧𝗢 𝗘𝗦 𝗔𝗧𝗛𝗟𝗘𝗧𝗜𝗖!

🏆 #DenonAmetsa 💭 #BiziAmetsa

#AthleticClub 🦁

Athletic Club

@AthleticClub
𝗘𝘂𝘀𝗸𝗮𝗹 𝗛𝗲𝗿𝗿𝗶𝗮𝗿𝗲𝗻 𝗲𝗿𝗮𝗸𝘂𝘀𝗴𝗮𝗿𝗿𝗶𝗮

🏆 #DenonAmetsa 🔴⚪ #BiziAmetsa

#AthleticClub 🦁