La Liga sai sunnuntaina uuden sarjajohtajan – jo kauden kuudennen – kun Real Sociedad kaatoi vieraissa Real Betisin maalein 3-0. Tilanteessa 0-1 Betis onnistui tasoittamaan otteluun, mutta Antonio Sanabrian tekemä maali kuitenkin hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen paitsiona.

Ottelun jälkeen Sanabrialle syötön tarjoillut Cristian Tello latasi Twitteriin kuvan tilanteesta, jossa on piirretty pysäytyskuvaan paitsioviivat. Tellon viesti on varsin tuohtunut:

– Jälleen kerran… Miten niitä viivoja oikein vedetään?

Cristian Tello

@ctello91
Una más...y ya van?
Que manera de tirar líneas 🤬🤦‍♂️

Pysäytyskuvassa näyttää siltä, niin kuin viiva olisi vedetty Sanabrian käsivarteen, eikä se saisi paitsiotuomioon vaikuttaa. Jokainen voi arvioida ratkaisua Tellon postaamasta kuvasta itse, mutta AS:n erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde González on joka tapauksessa sitä mieltä, ettei tilanteessa tehty tuomarivirhettä.

– Betisin pelaajaan piirrettyä viivaa ei vedetä käsivarteen vaan olkavarteen, Iturralde aloitti perustelunsa.

[readmore from=VAR]

– Käsivirhesääntö on muuttunut viime vuodesta. Tällä kaudella olkapäätä ei tulkita käsivirheeksi ja viiva pitää vetää olkavarteen kyynärpään ja olkapään välille, kainalon tietämiin. Sille alueelle, millä käsivarsi kiinnittyy olkapäähän.

– Se merkitsee taas uutta ongelmaa. Nyt viivat vedetään käsivarteen, ei olkapäähän. VAR luotiin poistamaan epäselvyksiä ja polemiikkeja, mutta tällaiset viivat synnyttävät niitä vain lisää, Iturralde harmitteli.