Espanjan jalkapalloliiton RFEF:n tuomareiden teknisen komitean presidentti Carlos Velasco Carballo on ehdottanut entisten jalkapalloilijoiden hyödyntämistä videotuomaroinnissa.

Velasco Carballo haluaa entisiä pelaajia VAR-tuomareiden avustajiksi. Hän uskoo, että pelaajat voisivat kokemuksellaan auttaa tuomareita katsomaan, tehtiinkö jokin virhe tahallaan. Pelaajat voisivat myös neuvoa, milloin VAR-tuomareiden tulisi puuttua peliin ja kommunikoida kentällä olevan tuomarin kanssa.

Tällä kaudella La Ligaan ilmestyneet videotuomarit ovat aiheuttaneet viime aikoina paljon keskustelua. Suuri puheenaihe on ollut mm. Barcelonan hyökkääjän Luis Suárezin maali Leganésia vastaan. Leganésin pelaajat valittivat tuomarille, että Suárez rikkoi tilanteessa maalivahti Pichu Cuellaria, mutta tuomari ei tarkistanut tilannetta itse videonäytöltä, ja maali hyväksyttiin.

Vastaavat tapaukset ovat herättäneet närää VAR-systeemistä Espanjassa. Velasco Carballoa pidetään yhtenä maailman johtavana videotuomarisysteemin asiantuntijana. Hän on vankka VAR:n puolestapuhuja ja haluaa löytää toimivia ratkaisuja, jotta kiistoilta vältyttäisiin tulevaisuudessa.