Barcelona eteni Copa del Reyssä kahdeksan parhaan joukkoon, kun Levante kaatui myöhään torstai-iltana. Barca voitti toisen osaottelun 3-0 ja paineli jatkoon yhteismaalein 4-2.

Nyt kyse on enää siitä, selviääkö Barcelona kuivin jaloin diskaushuhuista. Espanjalaislehti El Mundo kertoi aiemmin torstaina, että Barcelona olisi peluuttanut neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa pelikiellossa ollutta Chumia. Sittemmin Espanjassa on kiistelty siitä, koskiko Chumi Barca B:ssä saatu pelikielto vain sarjapelejä vai myös Copa del Reytä.

Levanten puheenjohtaja vahvisti torstaina, että seura tekee Barcelonasta valituksen Espanjan jalkapalloliitolle RFEF:lle (lue juttu tästä). RFEF ja Barcelona eivät ole hälventäneet huhuja virallisten tiedotteiden muodossa. Levante-ottelun jälkeen Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde kommentoi asiaa lehdistölle.

– Tiesimme asian jo silloin, kun Chumi sai pelikiellon, Valverde sanoi Marcan mukaan.

– Meidän puoleltamme tässä ei ole mitään epäilyksiä. Ei ollut ennen peliä, ei pelin aikana eikä sen jälkeen. Olemme täysin varmoja [että Chumi oli pelkelpoinen].

[readmore from=Barcelona]

– Meidän pitäisi olla mukana puolivälieräparien arvonnassa. Olemme vakuuttuneita siitä, ettemme ole tehneet mitään väärää. Teimme päätöksen täysin tietoisesti.

– Tiesimme, ettei hän saisi pelata sarjaottelussa Eibaria vastaan, mutta pelikielto ei koskenut Copaa.

Copan puolivälieräparit arvotaan tänään kello 18 Suomen aikaa.