Lauantainen La Ligan huippuottelu Atlético Madrid-Barcelona oli luonnollisesti odotettu tapahtuma, ja sitä se oli tietenkin myös Luis Suárezille. Kuusi kautta Barcelonassa pelannut uruguaylainen siirtyi Atléticoon reilu vuosi sitten ja teki punavalkoisille keväällä lopulta mestaruuden ratkaisseen maalin. Nyt hän kohtasi jälleen entisen seuransa, tällä kertaa Wanda Metropolitanolla.

Ottelun voittajaksi selvisi Atlético maalein 2-0 (lue raportti). Luis Suárez teki kotijoukkueen toisen maalin, mutta jätti lupaustensa mukaisesti tuulettamatta entistä seuraansa vastaan. Sen sijaan maalitykki esitti kryptisen ”puhelintuuletuksen”.

Maali oli ”El Pistolerolle” tilastollisesti merkittävä siksikin, että hän on nyt onnistunut maalinteossa kaikkia niitä joukkueita vastaan, jotka on La Ligassa kohdannut. Joukkueita on kaikkiaan 31, eikä enää yksikään ole Suárezin maalinälältä välttynyt.

Kaikkiaan Luis Suárez on tehnyt ammattilaisurallaan yli 500 maalia. Barcelona oli kuitenkin toistaiseksi vielä oman koiran puraisulta välttynyt. Viime kauden kohtaamisesta Madridissa Suárez oli sivussa koronatartuntansa vuoksi, mutta Camp Noulla pelatussa ottelussa hän pelasi, vaan jäi maaleitta. Niin jäivät tosin kaikki muutkin, sillä ottelu päättyi 0-0. Nyt Suárez kuitenkin onnistui, ja sai sataprosenttisen saldonsa täyteen.

Onnistuminen maalinteossa jokaista La Liga -vastustajaa vastaan on suoritus, johon eivät pystyneet edes Cristiano Ronaldo tai Lionel Messi. Cristiano Ronaldo kohtasi La Ligassa 33 eri joukkuetta, ja Leganés jäi ainoaksi, jota vastaan hän ei maalannut (saldo 32/33). Messi pelasi Barcelonassa 40 eri seuraa vastaan, muttei tehnyt maaleja Xerezin eikä Murcian verkkoon.

Real Madrid -ikoni Raúl teki La Ligassa 228 maalia, mutta häneltä jäi maali tekemättä neljää seuraa (Xerez, Nástic, Levante ja Getafe) vastaan. Antoine Griezmannin saldo on puolestaan erinomainen, 32/34. Hän ei ole tehnyt vielä La Liga -maalia Cádizia vastaan, joskin tällä kaudella tilaisuus vielä tullee. Segundassa Griezmann on kuitenkin Cádizin verkkoonkin osunut.

Toinen joukkue, jota vastaan Griezmannilta jäi maali tekemättä, on nykyinen seura Atlético Madrid, sillä kahden Barca-kautensa aikana ranskalainen ei kurittanut Rojiblancosia La Ligassa kertaakaan. Saudi-Arabiassa pelatussa Supercopassa Griezmann tosin yhden maalin Atléticon verkkoon teki.

[readmore from=Suarez-Luis]

Täysin ainutlaatuinen Suárezin sataprosenttinen saldo ei ole. Atlético Madridin seuralegenda Luis Aragonésilla on täysin identtinen saldo, 31/31. Real Madridin Karim Benzema on puolestaan tehnyt maalin kaikkia La Ligassa kohtaamiaan 35 vastustajaa vastaan.

Kaikkiaan Luis Suárez on tehnyt La Ligassa 170 maalia 231 ottelussa (keskiarvo 0,74 maalia/peli). Atléticon paidassa maaleja on syntynyt 25 yhteensä 40 ottelussa (ka 0,625). Suárezin lempivastustajia ovat olleet Eibar ja Real Betis. Eibaria vastaan uruguaylainen on tehnyt 12 maalia yhdeksässä ottelussa ja Real Betisiä vastaan 11 kahdeksassa ottelussa. Real Madrid on listan kolmantena, saldolla 10 maalia 13 kohtaamisessa.

Lähde: AS