La Ligaa kymmenen pisteen erolla johtava Atlético kohtaa maanantaina Celtan Metropolitanolla.

Atléticon Luis Suárez ja Celtan Iago Aspas kuuluvat sarjan parhaimpiin maalintekijöihin.

Suárez on tehnyt 16 ottelussa 14 maalia ja johtaa La Ligan maalipörssiä. Aspas on osunut yhdeksän kertaa 18 ottelussa ja on lisäksi antanut jopa kuusi maalisyöttöä.

Kaksikko pelasi samaan aikaan Liverpoolissa kaudella 2013-14.

Aspas kehui Suárezia Marcan haastattelussa.

– Hän auttoi minua paljon, kun saavuin Liverpooliin. Saavuin uuteen maahan, enkä puhunut kieltä. Se ei ollut helppoa. Joukkueessamme oli kuusi tai seitsemän pelaajaa, jotka puhuivat espanjaa tai portugalia, joten vietimme aikaa yhdessä. Meillä oli oma porukka ja kävimme keskenään syömässä.

– Suárez on aina ollut puhdas maalintekijä. Mielestäni Barcelona mokasi pahemman kerran Suárezin suhteen, mutta ehkä heidän oli pakko toimia sillä tavalla, koska heidän palkkakulut olivat liian suuria. Atlético käytti sen hyväkseen, toimi nopeasti ja sai loistavan hyökkääjän. Suárez on voittanut Atléticolle paljon pisteitä.

– Totta puhuen Atlético on ollut kilpailukykyinen joukkue siitä lähtien, kun Diego Simeone saapui seuraan. Tällä kaudella he ovat muuttaneet pelitapaansa ja se näkyy. Heillä on myös Suárezin kaltainen hyökkääjä, joka tekee boksin sisällä kaikista paikoistaan maalin.