Real Madrid sai järkyttyä Mestarien liigan lohkovaiheen päätösottelussa, kun TsSKA Moskova haki Santiago Bernabéulta 3-0 -voiton. Kyseessä on Realin historian suurinumeroisin tappio europeleissä kotikentällä.

OptaJose

@OptaJose
0-3 - Real Madrid's defeat against CSKA Moscow tonight is their biggest ever home defeat in European competition. Freezing.

Real Madridin valmentajalla Santiago Solarilla riittikin pelin jälkeen seliteltävää.

– Olen surullinen, sillä halusimme päättää lohkovaiheen hyvään iltaan, mutta niin ei käynytkään. Aloitimme pelin hyvin, ja ensimmäiset 30-35 minuuttia olivat meiltä hyviä. Emme kuitenkaan olleet vakuuttavia kummallakaan rankkarialueella, ja siitä meitä rankaistiin, Solari totesi Movistarille AS:n mukaan.

– Ottelu oli meille hyvä tilaisuus antaa minuutteja pelaajille, jotka eivät ole pelanneet säännöllisesti tai jotka olivat juuri toipuneet loukkaantumisista. Hyväksyn, että sellaisessa kokoonpanossa oli riskinsä, mutta riskinotto oli tarpeen.

Solari kommentoi myös Iscon katsojilta saamaa vihellyskonserttia.

– Ei kukaan pidä vihellyksistä, mutta emme pelanneet hyvin ja meidän täytyy hyväksyä ne, Solari totesi.

Myöhemmin lehdistötilaisuudessa Solari analysoi peliä ja Iscon tapausta vielä vähän syvemmin.

– Toisesta puoliajasta en pitänyt. Joka tapauksessa minun on hyväksyttävä se, että peluutin nuorta joukkuetta. Tämä oli tilaisuus antaa minuutteja pelaajille, jotka tarvitsevat niitä ja lepuuttaa joitain muita, jotta menestymme kaikissa kilpailuissa. Ei tämä ruusuinen tie ole. Emme pidä tästä tuloksesta, sillä halusimme päättää lohkovaiheen voittoon.

– Jalkapallossa on usein kyse tehokkuudesta ja tänään emme olleet tehokkaita kummallakaan rangaistusalueella.

– En nähnyt Iscon elettä katsomolle. On turhauttavaa hävitä kotona, emmekä odottaneet sitä. On normaalia, että yleisö viheltää. Kannattajat ilmaisevat itseään, koska he eivät pidä tuloksesta. Emmekä pidä mekään.

– Minä otin riskin kokoonpanon kanssa ja kannan siitä vastuuni, Solari päätti.