Diego Simeone on nostanut Atléticon Euroopan absoluuttiselle huipputasolle seitsemän ja puolen vuoden aikana.

49-vuotias argentiinalaisvalmentaja teki helmikuussa jatkosopimuksen Atléticon kanssa. Uusi sopimus pitää Simeonen Atléticossa ainakin kesään 2022 saakka. Silloin Simeone olisi valmentanut Atléticoa 11 vuoden ajan.

Simeone on usein yhdistetty Argentiinan A-maajoukkueen päävalmentajaksi, mutta luotsi ei ole halukas siirtymään maajoukkuevalmentamisen pariin.

– Emotionaalisuuden ja tunteen puolesta olisin valmis valmentamaan jo nyt maajoukkuetta. Jos se olisi vain siitä kiinni, niin olisin siellä jo, mutta mukaan mahtuu myös muita asioita, joita tutkin ja analysoin. Olen viettänyt Atléticossa seitsemän ja puoli vuotta muuttamassa seuran historiaa. Jotkut ymmärtävät sen, jotkut eivät. Atlético on kotini, Simeone kertoi.

– Isäni pyytää minua jatkuvasti valmentamaan maajoukkuetta. Mielestäni Argentiinan jalkapalloliitto teki hyvän päätöksen Copa Américan jälkeen. Argentiina paransi otteitaan pudotuspeleissä, ja todellinen joukkue oli myös näkyvissä. Hienoa, että Lionel Scaloni saa jatkaa maajoukkueen peräsimessä.