Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Segundassa pelataan maanantai-iltana suuri ottelu.

Sarjassa kolmantena oleva Albacete isännöi Granadaa 39. kierroksella. Jos Albacete ei onnistu kukistamaan Granadaa, varmistuu sarjakärki Osasunan paluu La Ligaan.

Loistavan kauden pelannut Osasuna johtaa toisena olevaa Granadaa seitsemällä pisteellä ennen illan ottelua yhden ottelun enemmän pelanneena.

Granadalla on samalla mahdollisuus ottaa valtava askel kohti sarjanousua, jos seura kaataa illalla vieraissa Albaceten. Siinä tapauksessa Granadan ja kolmantena olevan Albaceten välinen piste-ero olisi jo kuuden pisteen mittainen. Albacetella on sen sijaan mahdollisuus nousta tasapisteisiin Granadan kanssa ja voiton avulla Albacete menisi myös keskinäisten otteluiden perusteella Granadan ohi sarjataulukossa.

Mallorca on neljännellä sijalla ja saarelaisseuralla on vielä teoreettinen mahdollisuus nousta suoraan La Ligaan. Segundan kaksi parasta nousevat suoraan ja sijoille 3-6 jääneet seurat pelaavat keskenään nousukarsinnat, joissa ratkaistaan viimeinen nousija. Mallorca toivoo illan kärkiottelusta tasapeliä. Mallorcan kausi on ollut loistava ottaen huomioon sen, että seura nousi Segundaan kuluvaksi kaudeksi kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta.

Viidentenä olevalla Cádizilla on vielä pienen pienet – käytännössä mahdottomat – mahdollisuudet nousta suoraan La Ligaan. Seura on kahdeksan pisteen päässä toisena olevasta Granadasta. Jos Granada voittaa illalla Albaceten, ei Cádiz voi enää nousta suoraan. Albaceten on voitettava Granada ja viimeisillä kierroksilla niin Albaceten kuin Granadan olisi hävittävä loput ottelunsa, jotta Cádiz voisi nousta suoraan voittamalla kaikki ottelunsa.

Segundassa on pelannut kuluvalla kaudella kaksi suomalaista. Robin Lod saapui Sportingiin viime kesänä ja Berat Sadik liittyi Gimnàsticin riveihin tammikuussa.

Sadikin Gimnàstic putoaa Segunda B:hen ja Sportingilla on vielä pieni – käytännössä olematon – mahdollisuus nousta nousukarsintapaikoille. Nousukarsintapaikkaan on matkaa seitsemän pistettä, kun kolme ottelua on pelaamatta. Lod on jäänyt etenkin kevätkaudella minimaaliselle vastuulle, mutta oli avauksessa perjantaina Zaragozaa vastaan ja teki kaksi maalia.

Niin Lod kuin Sadik poistuvat hyvin todennäköisesti kesällä nykyisistä seuroistaan.