Real Madrid on jo pitkään ollut vaikeuksissa Gareth Balen kanssa. Pelaaja on eri mediatiedoista riippuen joko joukkueen parhaiten tai toiseksi parhaiten palkattu pelaaja, mutta vastinetta rahalle ei ole viime vuosina tullu. Loukkaantumisia riittää, ongelmia kentän ulkopuolella ja peliesityksistä jotain kertoo esimerkiksi se, että walesilainen ei ole onnistunut Santiago Bernabéulla maalinteossa yli vuoteen.

Balesta yritettiin kovasti päästä eroon jo viime kesänä, mutta ongelmaksi koitui se, että kukaan ei suostunut maksamaan hänestä kohtuullista siirtosummaa. Lopullisesti laitahyökkääjän myyntisuunnitelmat murenivat Marco Asension vakavaan loukkaantumiseen juuri ennen kauden alkua.

Tällä hetkellä joukkue on hyvin pitkälti samassa tilanteessa kuin viime kesänä. Tilanne on vain tapetilla normaalia aikaisemmin, sillä ottelutauon aikana seuroilla on hyvin aikaa suunnitella tulevaa.

Marcan saamien tietojen mukaan Balen kohdalle Real Madrid on tehnyt tuoreeltaan uuden linjauksen. Se ei aio huolehtia, jos tarpeeksi suurta siirtokorvausta ei lopulta ilmaannu vaan on valmis hankkiutumaan pelaajasta eroon vaikka ilman siirtokorvausta. Toki lähtökohtaisesti hänestä pyritään jotain vastineeksi saamaan.

Vaikka Balen päästäisi pois ilmaiseksi, saisi Real Madrid säästettyä hieman, sillä pelaajan palkkakulut ovat todella suuret.