Real Madridin valmentajalla on Antti Muurisen mielestä selkeä tehtävä tammikuussa: ”Zidane tiesi mitä teki”

© Kuva: Getty Images

Maanantai on Real Madridille kriittinen päivä. Silloin täyttyy kaksi viikkoa siitä, kun Santiago Solari nimettiin väliaikaiseksi valmentajaksi potkut saaneen Julen Lopeteguin tilalle.

Espanjan jalkapalloliiton sääntöjen mukaan päävalmentaja saa toimia väliaikaisena käskyttäjänä vain kahden viikon ajan. Sen jälkeen hänen on saatava pysyvä sopimus tai seuran on pestattava joku toinen pysyvä henkilö penkin päähän.

Tällä hetkellä Realissa varmasti pohditaan, onko seuran entinen pelaaja, reservijoukkue Castillasta edustusmiehistön ruoriin pikahälytyksellä hypännyt Solari oikea mies kääntämään seuran kurssin loppukaudella.

Espanjalaismedia ei ole lopettanut uusien nimien nostamista Realin uudeksi päävalmentajaksi, vaikka Solarin alku Realin valmentajan on ollut historiallisen hyvä. Nolon El Clásicossa tulleen 1-5-tappion jälkeen väliaikaisen pestin saanut Solari on johtanut Los Blancosia kolmessa pelissä ja voittanut ne kaikki maalierolla 11-0.

Kyseessä on vasta toinen kerta Real Madridin historiassa, kun valmentaja aloittaa pestinsä kolmella voitolla ilman ainuttakaan päästettyä osumaa. Aiemmin samaan on yltänyt vain Luis Carniglia vuonna 1957.

Lehtitietojen mukaan korvaajaehdokkaita Solarille on riittänyt puheenjohtaja Florentino Pérezin papereissa. Belgian valmentaja Roberto Martínez, Tottenhamin Mauricio Pochettino, Chelsea viimeisimpänä koutsannut Antonio Conte ja Monacosta kenkää saanut Leonardo Jardim ovat vilahdelleet vuoron perään aviisien spekuloinneissa.

Real Madrid ei ole La Ligassa alkuunkaan siellä missä sen ennen kauden alkua kuviteltiin olevan. 11 ottelun jälkeen valkopaidat ovat kuudentena, ja ero sarjakärki Barcelonaan on seitsemän pistettä.

C Moren suoratoistopalvelu tarjoaa uusille asiakkaille mahdollisuuden seurata perjantaista sunnuntaihin La Liga -kierroksen kaikki 10 ottelua maksutta. Lue lisää täältä.

Ensin tulee hyvä pelaaja

Eniten Suomen mestaruuksia valmentajana (seitsemän) kerännyt Antti Muurinen on vahvasti sitä mieltä, että Cristiano Ronaldon lähtö on yksi iso syy Realin alkukauden vaikeuksiin. Pérez ja kumppanit eivät hankkineet varsinaista korvaajaa portugalilaisen tilalle, kun tämä siirtyi kesällä Juventukseen.

– Siellä nämä jutut menevät myös henkisellä puolella. Zidane ilmeisesti tiesi mitä teki, kun lähti. Moni on varmasti eri mieltä kanssani siitä, mutta kun mietitään Ronaldoa, niin ensin tulee aina hyvä pelaaja ja vasta sitten hyvä valmentaja. On paljon helpompi olla hyvä valmentaja hyvien pelaajien kanssa kuin olla hyvä valmentaja huonojen pelaajien kanssa, Muurinen sanoi LaLiiga.comille.

Huimat kolme peräkkäistä Mestarien liigan voittopokaalia Realin kanssa valmentajana saavuttanut Zinédine Zidane yllätti futismaailman toukokuussa ilmoittamalla jättävänsä madridilaisseuran. Hänen uskotaan jo tienneen sitä ennen Ronaldon lähdöstä.

Zidanen väistymispäätös oli yllättävä siinäkin mielessä, että ranskalaislegenda oli tehnyt ennätyksen voittamalla Mestarien liigan kolmesti peräkkäin. La Ligan Zidane voitti Realin kanssa kaudella 2016-17.

Hänet korvasi Lopetegui, joka siirtyi tehtävään Espanjan maajoukkueesta. Kun Real tiedotti Lopeteguin sopimuksesta, tämä irtisanottiin Espanjan pääkäskyttäjän paikalta vain kaksi päivää ennen kesän MM-kisoja. Lopeteguin saadessa potkut Real Madrid oli hävinnyt seitsemästä viime ottelustaan peräti viisi ja voittanut vain yhden.

Pelkästään Lopeteguin piikkiin Muurinen ei aiempaa kyntämistä laita.

– Vaikka Realissa on loistavia pelaajia, siellä ei taida olla sellaista yhtenäisyyttä tällä hetkellä. Homman saa näyttämään sekavalta valmentajasta johtuen tai huolimatta. Ronaldon puuttuminen näkyy siellä, vaikka muuten siellä on lähes samat pelaajat. Jotenkin tuntuu siltä, että Benzemat, Balet ja kumppanit eivät pärjää samalla tavalla ilman ”Rollea”, Muurinen arvioi.

Iso päätös

Seuraavien päivien aikana seurassa on isojen päätösten aika. Viimeistään maanantaina selviää, jatkaako vuodet 2000-2005 pelaajaurallaan Realia edustanut Solari tehtävässään vai pestataanko vaativaan pestiin uusi mies.

– Real joutuu miettimään tosi tarkkaan kuka on valmentaja, mutta myös valmentaja joutuu miettimään todella hartaasti, ketkä yksi tai kaksi täsmähankintaa hän voisi tammikuussa tehdä, Muurinen painotti.

Kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa seuraavan kerran tammikuun ensimmäisenä päivänä.

Real Madrid pelaa seuraavan ottelunsa isänpäivänä 11.11. klo 21.45 alkaen kotikentällään kolmen pisteen päässä olevaa Celta Vigoa vastaan.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää