Real Madrid voitti lauantaina Espanyolin La Ligassa 1-0. Ottelu pelattiin Santiago Bernabéulla.

Ensimmäinen jakso eteni Madridin hallinnassa, mutta vaaralliset tekopaikat olivat vähissä molemmissa päädyissä.

Iscon yritys ensimmäisillä minuuteilla kiersi niukasti tolpasta ohi. Hän oli myöhemmin järjestelemässä paikkaa Casemirolle kulmapotkusta, mutta brassin puskussa ei ollut tarpeeksi tarkkuutta.

Real pääsi muutamaan otteeseen Espanyolin rangaistusalueelle, mutta vieraat puolustivat uhrautuvaisesti.

Espanyolin paras sauma siunautui Borja Iglesiasille, joka kulki pallon kanssa pitkän matkan kohti Madridin maalia ja ohitti vielä Sergio Ramosin ennen laukaustaan, joka suuntautui kuitenkin keskelle maalia eikä siten tuottanut vaikeuksia Real-vahti Thibaut Courtois’lle.

Madrid siirtyi johtoon avauspuolikkaan viimeisillä minuuteilla. Luka Modrićin laukaus kimpoili Espanyolin puolustuksesta onnekkaasti Marco Asensiolle, joka latasi pelivälineen takakulmaan. Tilannetta tarkasteltiin tovi videolta paitsion varalta, mutta lopulta pallo vietiin keskiympyrään.

Isco oli myös toisen jakson alussa lähellä maalintekoa, mutta hänen kierteinen kutinsa ei kaartanut tarpeeksi.

Ramos oli lahjoittaa Espanyolille tasoituksen tunnin kohdalla, kun hän syötti pallon vahingossa suoraan Iglesiasille. Espanyol-kärki yritti chipata pelivälineen verkkoon, mutta ylärima pelasti kotijoukkueen.

Ottelua oli jäljellä noin vartti, kun Bernabéun yleisö turhautui omiensa esitykseen. Harvat hyökkäykset pilattiin kehnoilla syötöillä ja Espanyol vyöryi entistä kovemmin päälle.

Kotijoukkueen onneksi Espanyol ei saanut kaipaamaansa tasoitusta, ja pisteet jäivät Madridiin. Kyseessä oli Real Madridin neljäs voitto tämän kauden La Ligassa. Se siirtyi sarjataulukon kärkipaikalle ohi Barcelonan, joka pelaa oman viidennen kierroksen ottelunsa sunnuntaina.