Espanjan kapteeni Sergio Ramos pääsee maanantaina pelaamaan vanhassa kotikaupungissaan, kun La Furia Roja isännöi Nations Leaguen huippuottelussa Englantia Sevillassa. Vanhalla kotikentällään Ramos ei kuitenkaan esiinny, sillä ottelu pelataan Real Betisin kotistadionilla Villamarínilla.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun istun Villamarínin lehdistöhuoneessa. Kun tein vuosi sitten maalin Betisiä vastaan, osa kannattajista taputti minulle. Betisillä on mahtavat fanit, jotka saavat joukkueensa lentoon. Sevillaan on aina ilo palata, vaikka se olisikin vanhan joukkueeni vastustajan stadionille, Ramos totesi lehdistötilaisuudessa AS:n mukaan.

Espanjan kapteeni lähestyy historiallisia numeroita, sillä Ramos on enää kahdeksan pelin päässä Espanjan kaikkien aikojen eniten maaotteluita pelanneesta Iker Casillasista (167 A-maaottelua).

– Olen pelannut 159 maaottelua, ja maaleja olen tehnyt 15. Joukkueen pelistä riippumatta ennätysten tekeminen on mukavaa pelattuani niin pitkään huipulla. Saan siitä voimaa.

Espanja on pelannut Nations Leaguessa vakuuttavasti, ja varmistaisi käytännössä tasapelilläkin lohkovoittonsa ja paikan ensi kesäkuun Final Four -turnauksessa. Ramosilta riittää silti arvostusta maanantain vastustajallekin.

– Englanti on mahtava joukkue. Pelasimme Wembleyllä loistavan ottelun. Englanti on kuitenkin MM-semifinalisti, jolla on paljon vahvuuksia sekä Harry Kanen kaltaisia pelaajia.

[readmore from=Ramos-Sergio]

– Espanjan viime turnauksissa ei ole ollut mitään hyvää, ja jalkapallossa on kyse tuloksista. MM-kisojen jälkeen odotukset olivat matalat, mutta nyt joukkueeseen on palannut kuri ja järjestys, ja olemme saaneet tuloksiakin.

– Maajoukkue sädehtii jälleen, ja on saanut hengen takaisin. Olemme hyvällä tiellä, ja meidän täytyy jatkaa voittamista. Olisi mahtavaa päästä Final Fouriin ja voittaa tämä mestaruus, Ramos summaa.