Hymy on palannut ainakin hetkeksi Ivan Rakiticin huulille. 31-vuotias kroatialainen pelasi sunnuntaina toisen kerran peräkkäin Barcelonan avauskokoonpanossa ja sai tilastoihinsa koko kauden ensimmäisen 90-minuuttisensa. Barcelona kaatoi Wanda Metropolitanolla Atlético Madridin 1-0 (lue ottelusta lisää).

Rakitic on valitellut julkisesti tyytymättömyyttään rajusti vähentyneeseen peliaikaansa tällä kaudella. Vaihtopenkillä istuminen ei maistu, ja konkari onkin flirttaillut seuranvaihdon mahdollisuudella kenties jo tammikuussa. Runsas peliaika menneellä viikolla teki miehelle luonnollisesti hyvää.

– Haluan ennen kaikkea nauttia, ja pelata niin hyvin kuin mahdollista, kun saan tilaisuuden, Rakitic totesi pelin jälkeen Movistarin haastattelussa AS:n mukaan.

– Haluan osoittaa pelikavereilleni, että he voivat luottaa minuun. He tietävät, että asia on niin.

Rakitic vertasi taannoin tilannettaan siihen, että olo on sama kuin hänen tyttärellään, kun tytöltä viedään leikkikalu. Nyt kroaatti sai kuitenkin oman lelunsa, pallon, takaisin.

– Toivon, että saan jatkossakin. Halusin sanoa siinä haastattelussa, että minä tykkään jalkapallosta. Haluan vain nauttia, koska koen, että minulla on vielä paljon annettavaa.

– Uskon, että valmentajakin luottaa minuun, koska hän peluutti minua. Viime viikot ovat olleet hyviä.

[readmore from=Rakitic-Ivan]

Sitä Rakitic ei silti vieläkään käsitä, miten hän putosi niin nopeasti luottomiehestä rotaatiopelaajaksi.

– En ymmärrä sitä. Kyse ei olekaan ymmärtämisestä, vaan hyväksymisestä. Jos ymmärrän, etten saa pelata, minun täytyy etsiä ratkaisu.

– Jos saan pelata, parempaa paikkaa kuin Barcelona ei olekaan. Nämä pelit ovat näyttäneet, että haluan olla täällä, Rakitic jatkoi.