10 peliä, 255 minuuttia. Siinä kaikki. Barcelonan monivuotinen luottopelaaja Ivan Rakitic on joutunut tällä kaudella pahemman kerran paitsioon, sillä vaihtopenkki on tullut tutummaksi kuin juuri koskaan aiemman uran aikana. Barcelonan avauskokoonpanossa kroatialainen keskikenttäpelaaja on ollut vain kerran, syyskuussa pelatussa vieraspelissä Granadaa vastaan.

Barca-luotsi Ernesto Valverde on luottanut tällä kaudella enemmän Frenkie de Jongiin, Arthuriin ja Arturo Vidaliin, ja Rakitic on tyystin sivuraiteella. Kaksi edellistä sarjaottelua hän katseli kokonaan vaihtopenkiltä.

Miehen onkin huhuttu mielivän tammikuussa siirtoa esimerkiksi Italiaan, eikä hänen tuore haastattelunsa ainakaan huhuja hillitse. Rakitic nimittäin myönsi täysin suoraan, kuinka myrtynyt nykyiseen tilanteeseen on.

– Miten jalkapalloilija voisi nauttia tästä tilanteesta? Kysyn usein, miltä pienestä tyttärestäni tuntuu, kun häneltä viedään lelu? Hän on surullinen. Minusta tuntuu samalta. Minulta vietiin pallo, ja nyt olen surullinen, Rakitic totesi Movistar+:n Universo Valdanon haastattelussa, joka julkaistaan kokonaisuudessaan torstaina.

Kroatian marraskuun maaotteluista Rakitic jäi akillesjännevaivan takia pois, mutta muuten hän on ollut pääosin terve. Siksi uusi tilanne niin raskaasti pänniikin.

– Näytän mielelläni tunteeni. Itkeminen ei ole minulle ongelma, ja kun on juhlan aika, juhlin eturivissä.

[readmore from=Rakitic-Ivan]

– Ymmärrän ja kunnioitan valmentajan ja seuran päätöstä. Olen kuitenkin antanut Barcelonalle todella paljon yli viiden täällä viettämäni vuoden ajan, ja haluaisin jatkaa nauttimista. Se on minulle kaikkein tärkeintä, Rakitic jatkoi.

Fútbol en Movistar Plus+

@MovistarFutbol
"¿Cómo se siente mi hija cuando le quitan un juguete? Triste. Yo me siento igual. Me han quitado la pelota, me siento triste".

Rakitic, el jueves 14 en #UniversoValdano

– Olen 31-vuotias, en 38. Totta puhuen koen olevani parhaimmillani.

Eiköhän viimeistään näiden lausuntojen jälkeen huhumylly ota Rakiticin siirron suhteen oikein kunnolla kierroksia.