Barcelonan kannattajien keskuudessa tunteet ovat olleet viime päivinä pinnassa. Barcan romahdus Liverpoolin vieraana Mestarien liigassa oli monille yksinkertaisesti liikaa.

Se, että Barcelonan keskikenttäpelaaja suuntasi miltei heti finaalista putoamisen jälkeen Sevillaan, jossa hän vietti kaudet 2011-2014, herätti kuitenkin pahaa verta kannattajissa. Sevillassa vietettiin koko viikon kestäneitä markkinoita, jotka on järjestetty kaupungissa vuodesta 1846 lähtien. Rakiticin juhlinnan ajankohtaa pidettiin kuitenkin vääränä.

Reissun jälkihöyryissä muutama Barcelonan ultra teki vierailun Rakiticin kotiovelle vaatien keskikenttäpelaajalta selitystä. Kroaatti ei kuitenkaan vierailusta tuohtunut, vaan kommentoi tapahtunutta hyvin sovittelevaan sävyyn.

– Sitoutumiseni Barcaan ei ole maksimaalinen, vaan seuraavaa: Minä elän jalkapalloa 24 tuntia. Niin paljon, että joskus siitä kotona riitaa, Rakitic selvitti medialle AS:n mukaan.

– Olen kuitenkin ennen kaikkea isä ja aviomies, ja se, mitä halusin tappion jälkeen tehdä, oli olla perheeni kanssa. He matkustivat Sevillaan, joten niin tein minäkin. Olen avoin ihminen, ja jos joku haluaa ottaa kuvan kanssani, en kieltäydy siitä. En myöskään käännä selkääni vaikeuksille.

– Minä kunnioitan ihmisten mielipiteitä ja kritiikkiä. Olen myös itsekriittinen. Menin sinne syömään perheeni kanssa, sillä se on minulle tärkeää. En loukkaannu kritiikistä, mutta toivon, että ihmiset ymmärtävät, että haluan olla perheeni kanssa, Rakitic jatkoi.

Barca-ultrien vierailusta kotonaan Rakitic ei ollut pahoillaan.

– Kotiini tuli kaksi henkilöä. He tarjosivat minulle tunnustuslaattaa. Se oli hyvin positiivinen kohtaaminen. Minusta tuntui pahalta, että siitä puhuttiin välikohtauksena, koska me juttelimme kuten ystävät, Rakitic korjasi julkisuudessa esiintyneitä tietoja.

Lopuksi Rakitic kiitteli yleisön tukea sunnuntain Getafe-ottelussa ja puhui hieman omista ja pelikaveriensa tuntemuksista Liverpoolin katastrofin jälkeen.

– Haluan kiittää kannattajia, jotka tulivat tueksemme vaikeana hetkenä. Liverpoolin tapahtumat sattuivat meihin syvästi, mutta jossain vaiheessa meidän täytyy kääntää sivua. Haluamme sanoa ihmisille, että nousemme tästä. Jos voitamme tuplamestaruuden, on kausi mahtava.

[readmore from=Rakitic-Ivan]

Philippe Coutinholla on meidän kaikkien sataprosenttinen tuki. Olen iloinen, että hän sai lopussa aplodit. Kuten kaikilla, on hänelläkin huonoja hetkiä. Hän on kuitenkin luonteeltaan täyden kympin pelaaja, josta pidetään pukukopissa.

Lionel Messiinkin tappio vaikutti, kuten meihin kaikkiin. Näimme, että hänellä oli valtava tahto voittaa Mestarien liiga. Niin ei tapahtunut, ja nämä ovat vaikeita päiviä. Nyt haluamme auttaa Leoa piristymään, jotta hän voi olla ylpeä mahtavasta kaudesta, Coutinho totesi.