La Ligassa pelataan kahden kierroksen viikkoa, joten perjantaina vietettiin harvinaisesti vapaailtaa. Se merkitsee samalla sitä, että kaikki kymmenen ottelua rypistetään viikonloppuna kahden päivän sisällä.

Suurin huomio kohdistuu heti lauantaihin, kun kaikki sarjan jätit Barcelona, Atlético Madrid ja Real Madrid päästetään irti peräperää. Pieniä taukoja lukuun ottamatta tämän kolmikon edesottamuksia seuraten voikin viettää lähes koko lauantai-illan kello viidestä aina puoleenyöhön.

Huiman putken lämppärinä toimii kello 14 alkava Espanyol-Valencia, josta putoamisviivan alle ajautunut barcelonalaisseura kaipaa kipeästi pisteitä. Espanyolilla on ollut erityisiä vaikeuksia kotonaan, sillä se on hävinnyt kaikki viisi kotipeliään yhteismaalierolla 1-11.

Sarjakärki Barcelona hakee pisteitä Levanten kotistadionilta. Runkopelaajista sivussa on loukkaantumisen vuoksi Samuel Umtiti, ja ilmeisesti taktisista syistä Ousmane Dembélé, joka on juuri vapautunut pelikiellostaan. Vaikkei Barcelonan peli olekaan koko ajan kriittisimpiä (tai edes vähemmän kriittisiä) katsojia hurmannut, ovat tulokset vakuuttavia. Barcelona kohtaa Levanten seitsemän ottelun voittoputkessa. Voitoista viisi on tullut La Ligassa ja kaksi Mestarien liigassa.

Sarjan neljäntenä oleva Atlético kohtaa vieraissa viidentenä olevan ja yhtä monta pistettä keränneen Sevillan. Atlético saa ylpeillä sarjan pitävimmällä puolustuksella (6 päästettyä maalia 11 ottelussa), mutta hyökkäystehot eivät vakuuta ketään. Peräti 12 joukkuetta on tehnyt liigassa Atléticoa enemmän maaleja (Atléticolla 11).

Atléticon edellinen tappio tuli jo ennen syyskuun puoliväliä, mutta sen jälkeen se on pelannut enemmän tasapelejä kuin voittanut otteluita. Hyvävireisen Sevillan vieraana voi tasapelikin olla tiukassa. Seurata kannattaa etenkin Lucas Ocamposia, joka on tehnyt maalin kuudessa viimeisestä kahdeksasta ottelustaan seura- ja maajoukkueessa.

Real Madrid saa vieraakseen sarjan toiseksi huonoimman vierasjoukkueen, vain pisteen viidestä matkapelistään saaneen Real Betisin. Betisin puolustus on ollut sarjan pahiten vuotanut (21 takaiskumaalia), joten Karim Benzeman ja kumppanien kanssa kannattaa olla varuillaan. Benzema on La Ligan maalipörssissä kakkosena jaetulla sijalla Betisin Loren Morónin kanssa (molemmilla seitsemän maalia). Vain Villarrealin Gerard Moreno on ollut tehokkaampi (kahdeksan maalia).

Mikään helppo vastus Real Betis ei ole Real Madridille ollut, sillä Madrid on nollannut Betisin viimeksi vuonna 2015. Joukkueiden neljä viimeistä kohtaamista ovat päättyneet aina vierasvoittoihin. Real Madridin James Rodríguez on palannut Kolumbiasta toisen lapsensa syntymän jälkeen, mutta ei ole kokoonpanossa lauantaina.

Hienoja otteluita riittää sunnuntaillekin. Villarreal-Athletic Bilbao sekä Granada-Real Sociedad -otteluissa mittaa toisistaan ottavat sarjataulukon ylemmän puoliskon joukkueet. Sarjanousija Osasuna puolestaan pyrkii jatkamaan huikeaa kotipelien putkeaan. Osasuna on hävinnyt sarjaottelun kotikentällään viimeksi 1.4.2018, kun se taipui aprillipäivän merkeissä Tenerifelle.

12. sarjakierroksen ohjelma:

Lauantai:
14.00 Espanyol-Valencia
17.00 Levante-Barcelona
19.30 Sevilla-Atlético Madrid
22.00 Real Madrid-Real Betis

Sunnuntai:
13.00 Real Valladolid-Mallorca
15.00 Villarreal-Athletic Bilbao
17.00 Osasuna-Alavés
19.30 Celta Vigo-Getafe
19.30 Leganés-Eibar
22.00 Granada-Real Sociedad

Kaikki ottelut ovat nähtävissä C Moren suoratoistopalvelussa.